Wounds (2019)


Ελληνικός τίτλος: Τραύματα

Ταινία τρόμου των Annapurna/Netflix σε σκηνοθεσία Μπαμπάκ Ανβαρί, με τους Άρμι Χάμμερ, Ντακότα Τζόνσον, Ζάζι Μπιτζ, Καρλ Γκλούσμαν, Μπραντ Γουίλλιαμ Χένκε.

Σε ένα μπαρ της Νέας Ορλεάνης όπου δουλεύει ο Μπιλ, κάποιο βράδυ βγαίνουν όλα εκτός ελέγχου. Δυο θαμώνες πλακώνονται άσχημα στο ξύλο, ενώ μια παρέα παιδιών (προφανώς ανήλικων) που μπήκαν για να πιουν μπύρες, αναγκάζονται να φύγουν πανικόβλητα. Πάνω στην ταραχή τους, ένας από αυτούς ξεχνά το τηλέφωνό του. Σπίτι του, ο Γουίλ αφηγείται τα γεγονότα στην κοπέλα του, όταν το τηλέφωνο που έχει πάρει μαζί του από το μπαρ, δέχεται ένα μήνυμα από κάποιον Γκάρετ που γράφει πως φοβάται πολύ και πως η σήραγγα τον ακολουθεί. Όσο περισσότερο ψάχνει το τηλέφωνο ο Γουίλ, τόσο πιο τρομακτικά πράγματα ανακαλύπτει, ενώ στην ουσία εκτίθεται και ο ίδιος σε ένα ακατανόητο κακό.

Αγγλόφωνο σκηνοθετικό ντεμπούτο του ιρανού σκηνοθέτη Μπαμπάκ Ανβαρί, του οποίου η πρώτη ταινία "Στη σκιά του φόβου" είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Εκ προοιμίου λοιπόν η ταινία χαίρει της εξαιρετικής του ματιάς και του ταλέντου να πλάθει και να επιβάλλει τον τρόμο στην οθόνη. Πλέον αυτού, είχε και όλα τα καλά του Θεού: τον Άρμι Χάμμερ στον πρώτο ρόλο, που και γκόμενος είναι και στόφα σταρ έχει και φάτσα ιδανική για τον ρόλο, την Ντακότα Τζόνσον που γενικώς "τα λέει", μια πολύ φροντισμένη παραγωγή (ήχος και φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά) και μια πολύ ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα. Αυτό που δεν είχε όμως ήταν σενάριο. Η διασκευή που ο ίδιος ο σκηνοθέτης έκανε στο διήγημα "The Visible Filth" του Νέηθαν Μπώλινγκραντ δεν πάει πουθενά. Εκκινεί δυναμικά, στήνει ένα ένα πολύ δυνατό πλαίσιο, αλλά μέχρι εκεί. Από ένα σημείο και μετά δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το παραμικρό, ούτε καν το πιο προφανές: γιατί στον διάβολο ο Γουίλ δεν πάει στην Αστυνομία να παραδώσει το τηλέφωνο μετά από τις φρίκες που ανακάλυψε στα αρχεία του. Χαμένη ευκαιρία για ένα καλό μεταφυσικό φιλμ τρόμου που κερδίζει στα σημεία αλλά υστερεί στο σύνολο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)