The Great Outdoors (1988)


Ελληνικός τίτλος: Επισκέπτες της συμφοράς

Κωμωδία της Universal σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Ντώυτς, με τους Νταν Άυκρόυντ, Τζων Κάντυ, Στέφανι Φάρασυ, Αννέτ Μπένινγκ, Κρις Γιανγκ.

Ο Τσετ Ρίπλεϋ οδηγεί τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά σε ένα εξοχικό καταφύγιο δίπλα στη λίμνη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, το ίδιο μέρος που ερχόταν με τον δικό του πατέρα όταν ήταν μικρός. Θέλοντας να βρει την ευκαιρία να έρθει κοντά με τον έφηβο γιο του, ο Τσετ έχει στο μυαλό του μια ολόκληρη σειρά από δραστηριότητες για την εβδομάδα που θα ακολουθήσει, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Και πιο συγκεκριμένα, τον μπατζανάκη του τον Ρόμαν, ο οποίος σκάει μύτη απρόσκλητος μαζί με τη γυναίκα του και τα σκιαχτικά δίδυμα κοριτσάκια τους. Σνομπ, μεγαλοπιασμένοι και εμφανώς επικριτικοί, οι οικογένεια Κραιγκ έχει άλλες βλέψεις για τις διακοπές τους από τους Ρίπλεϋ και πολύ σύντομα η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Σε σενάριο του Τζων Χιουζ βασίζεται η ταινία, ο οποίος όμως δεν μοιάζει να βρίσκεται εδώ σε οίστρο έμπνευσης. Η ιστορία κυλά αδιάφορα, τα αστεία είναι χοντροκομμένα και δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις καν ως "οικογενειακή ψυχαγωγία" αφού τα σεξουαλικά υπονοούμενα την κατέταξαν ως έχουσα απαραίτητη τη γονική συναίνεση. Ελαφρώς ακατάλληλη λοιπόν για τα μικρά παιδιά αλλά και αρκούντως παιδιάστικη για τους ενήλικες, δεν εκμεταλλεύεται καν όσο θα έπρεπε τα δυο-τρία καλά σημεία της, όπως ας πούμε τα εύρημα με τα ρακούν το οποίο είναι φουλ αδιάφορα γυρισμένο. Αυτό που τη σώζει σήμερα είναι απλά η συνύπαρξη του Κάντυ και του Άυκρόυντ, το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ανέτ Μπένινγκ κι αυτή η γοητευτική μυρωδιά των '80s.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)