Walk of shame (2014)


Ελληνικός τίτλος: Το 24ωρο μιας ξανθιάς

Κωμωδία της Focus σε σκηνοθεσία Στήβεν Μπριλ, με τους Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέημς Μάρσντεν, Γουίλι Γκάρσον.

Η Μέγκαν Μάιλς, παρουσιάστρια ειδήσεων σε ένα τοπικό κανάλι του Λος Άντζελες, ονειρεύεται τη στιγμή που θα δουλέψει για το πανεθνικό δίκτυο. Το όνειρό της μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα: περνά από συνέντευξη και μαθαίνει από τον παραγωγό της πως βρίσκεται στην τελική δυάδα. Μετά από δύο εβδομάδες αναμονής όμως, τελικά δεν επιλέγουν εκείνη. Έτσι, η Μέγκαν απογοητευμένη διπλά -το αγόρι της την έχει παρατήσει εκείνες της ημέρες- πνίγει τον πόνο της στο ποτό και στην αγκαλιά του γοητευτικού μπάρμαν. Και ξαφνικά, ο πανικός. Μέσα στη νύχτα λαμβάνει μήνυμα πως η δεύτερη υποψήφια βγαίνει εκτός παιχνιδιού και πως το δίκτυο θα λάβει την τελική απόφαση εκείνο απόγευμα, βλέποντάς την να παρουσιάζει το δελτίο των 5. Φεύγει σφαίρα από το σπίτι του μπάρμαν, έτοιμη να πάει σπίτι της και να προετοιμαστεί πριν τη μεγάλη στιγμή. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Τα πάντα!

Δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά έχει το γούστο του. Κακά τα ψέματα, άλλωστε, τις χρειαζόμαστε τέτοιου είδους ταινίες που μας κάνουν να χαμογελάμε και να περνάμε ευχάριστα τα 90 λεπτά που διαρκούν, χωρίς να μας προβάλλουν με τη φτήνια τους. Εδώ το σενάριο βάζει την πρωταγωνίστρια να περνά της ψυχής τον τάραχο για ένα 12ωρο που μοιάζει με αιώνα, καθώς βρίσκεται χωρίς κινητό, χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς λεφτά, στα πιο κακόφημα σημεία του Λος Άντζελες και πρέπει να ζητήσει βοήθεια από εμπόρους ναρκωτικών την ίδια στιγμή που η αστυνομία και όλος ο κόσμος θεωρούν πως είναι πόρνη. Η αλήθεια είναι πως το μένουν κάπως εκτός δράσης οι δευτερεύοντες χαρακτήρες (ο μπάρμαν ή οι φιλενάδες της) που θα μπορούσαν να συμμετέχουν περισσότερο, όμως το γαϊτανάκι των παράξενων ανθρώπων που συναντά στη διαδρομή βγάζει γέλιο, οπότε η κατάσταση ισοφαρίζεται. Στο φινάλε τα κάνει λίγο μαντάρα είναι η αλήθεια, με αυτό το λογίδριο μπροστά στην κάμερα που όχι μόνο ακούγεται πολύ καθώς πρέπει, αλλά στερείται και κάθε ίχνος αληθοφάνειας, ακόμα και εντός ενός πλαισίου κωμικών υπερβολών. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)