Ο άντρας της γυναίκας μου (1962) (Α/Μ)


Κωμωδία της Τιτάν Φιλμ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δαδήρα, με τους Γιάννη Γκιωνάκη, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο,Μάρθα Βούρτση.

Ο Παναγιώτης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και παντρεμένος με την συμπαθέστατη και νεότατη Αμαλία, δεν παύει ποτέ να κυνηγά τον ποδόγυρο. Έτσι, ένα απόγευμα που κλείνει το φαρμακείο του, πώς να αντισταθεί στη γοητευτική και μοιραία Λουλού, που του ζητά οδηγίες για τη λεωφόρο Συγγρού, καθώς ήθελε να πάει στην πλαζ. Ο Παναγιώτης, πρόθυμος να τη βοηθήσει, όχι μόνο της δίνει οδηγίες αλλά προσφέρεται να τη συνοδεύσει μέχρι την πλαζ για να μην χαθεί στον δρόμο. Προφασιζόμενος συνάντηση φαρμακευτικού περιεχομένου στη γυναίκα του, περνά όλο το απόγευμα με τη Λουλού και το βράδυ καταλήγει στο σπίτι της για ένα ποτό. Μόνο που εκεί αρχίζουν τα ζόρια, καθώς ξαφνικά όλοι προσπαθούν να τον πείσουν πως δεν είναι ο Παναγιώτης ο φαρμακοποιός αλλά ο Ιορδάνης, ο σύζυγος της Λουλούς. Κι όταν εκείνος επιμένει ως προς την ταυτότητά του, επεμβαίνει η Αστυνομία και ένας ψυχίατρος.

Ακούγεται περισσότερο αστείο από όσο είναι στην πραγματικότητα παρά τις τίμιες προσπάθειες του Γιάννη Γκιωνάκη να δώσει πνοή -με τα γνωστά του τρυκ και τικ- σε ένα σενάριο που είναι γραμμένο για ημίωρο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς και όχι για ταινία μεγάλου μήκους. Πανέμορφη η Μάρω Κοντού, εξαιρετικά αστεία η Μάρθα Βούρτση που μολονότι υπήρξε εξαιρετική κωμίκα αφιερώθηκε στο δράμα και στα δάκρυα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)