How to be a latin lover (2017)


Ελληνικός τίτλος: Πώς να γίνεις λατίνος εραστής

Κωμωδία της Lionsgate σε σκηνοθεσία Κεν Μαρίνο, με τους Εουχένιο Ντερμπέζ, Σάλμα Χάγεκ, Ραφαέλ Αλεχάντρο, Ρομπ Λόου, Κρίστεν Μπελ, Ράκελ Γουέλς. 

Έχοντας χτίσει την επαγγελματική του καριέρα σαγηνεύοντας μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, ο Μάξιμο κατασταλάζει στην οικογενειακή ζωή, καθώς παντρεύεται τη διπλάσια σε ηλικία, πάμπλουτη σύζυγό του. 25 χρόνια μετά, με το σώμα του να έχει μπαταλέψει και την 80χρονη πλέον γυναίκα του να μην του προξενεί κανένα ερωτικό ενδιαφέρον, ο Μάξιμο νιώθει να τελματώνει έως ότου βρίσκεται προ μίας τεράστιας έκπληξης: η γυναίκα του τού δίνει τα παπούτσια στο χέρι, λέγοντάς του ότι τον βαρέθηκε και του ανακοινώνει πως θα ζήσει με έναν πολύ νεαρότερο και πιο όμορφο από αυτόν άντρα. Έτσι, ο Μάξιμο μένει κυριολεκτικά στον δρόμο, αφού σώμα, όψη και ηλικία δεν του επιτρέπουν να ασκήσει το μοναδικό επάγγελμα που γνώρισε ποτέ, αυτό του ζιγκολό. Μόνη του ελπίδα να ζητήσει καταφύγιο από την αποξενωμένη του αδελφή, στο μικρό της διαμέρισμα όπου ζει με τον άβγαλτο έφηβο γιο της. 

Ελαφρώς χοντροκομμένη, μερικές φορές πολύ αστεία, αλλά γενικά άνιση κωμωδία που ψάχνει να βρει ύφος και κεντρική ιδέα. Έχοντας στο στόχαστρο την ψυχαγωγία για όλους, γίνεται πολύ καθώς πρέπει τις στιγμές που το θέμα της και το επάγγελμα του πρωταγωνιστή της απαιτούν άλλη προσέγγιση, την ίδια στιγμή που όταν κατορθώνει να γίνει πιο "ενήλικη" δεν αποφεύγει πάντα τις χοντράδες. Ο Εουχένιο Ντερμπέζ στον ρόλο του ηλικιωμένου ζιγκολό είναι γοητευτικά αντιπαθής σε όλη την ταινία, αλλά προσωπικά τον προτιμώ από τη μονίμως με βλέμμα απορίας Σάλμα Χάγεκ που στέκει μπροστά στην κάμερα με ύφος "τι κάνω τώρα εγώ εδώ;", αφού και ο ρόλος της ο ίδιος δεν της επιτρέπει πολλά-πολλά. Όλο μαζί το βλέπεις χωρίς να βαριέσαι, ενώ ομολογώ πως έχει και κάποιες μεμονωμένες πολύ αστείες σκηνές. Απλά, το θέμα της ταινίας είναι "ακατάλληλον" σε σχεδόν οικογενειακή συσκευασία, και εκεί είναι που αρχίζουν οι δυσκολίες του. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)