I am not Okay with this (Σαιζόν 1, 2020)


Εφηβική σειρά φαντασίας του Netflix, δημουργία των Τζόναθαν Έντγουίστλ, Κρίστυ Χωλ, με τους Σοφία Λίλις, Γουάιατ Όλεφ.

Η Σίντνεϋ, ένα νεαρό κορίτσι στο Λύκειο, δέχεται απανωτά τα χτυπήματα της εφηβείας. Άβολη στο σώμα της και με μια πρωτόγνωρη έλξη για την κολλητή της, τώρα πρέπει να μάθει να ζει και με τις ξαφνικές υπερδυνάμεις που ανακαλύπτει πως έχει και οι οποίες εάν δεν τεθούν υπό έλεγχο μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά καταστροφικές. Σύμμαχό της σε αυτό το ταξίδι προς το άγνωστο έχει έναν looser γείτονα και συμμαθητή της, τον Στάνλεϋ, ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί της, την ίδια στιγμή που τη στοιχειώνουν το παρελθόν του πατέρα της που έχει χαθεί και μια φιγούρα που αισθάνεται πως την παρακολουθεί.

Πολύ ενδιαφέρουσα, καλογυρισμένη και αρκούντως πρωτότυπη νεανική σειρά ενηλικίωσης που δυστυχώς ατύχησε και μαζί της κι εμείς, αφού δεν θα μάθουμε ποτέ τι συνέβη στη Σίντνεϋ μετά το cliffhanger φινάλε του πρώτου κύκλου. Το Netflix είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για τον δεύτερο κύκλο, όμως η καραντίνα που επεβλήθη λόγω του κορωνοϊού και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές οδηγούσαν μαθηματικά σε απανωτές καθυστερήσεις, με το κόστος της αναμονής -λόγω συμβαλαίων και δεσμεύσεων ηθοποιών και συντελεστών- να καθιστά τη συνέχεια της σειράς ασύμφορη. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε η σειρά έχει ακυρωθεί. Και θα το ξαναπώ το "κρίμα", καθώς παρά τις όποιες ατέλειες (με πρώτη και καλύτερη τη μόλις 30λεπτη διάρκεια του κάθε επεισοδίου και τα μόλις 7 του πρώτου κύκλου), η ιστορία υπήρξε πολλά υποσχόμενη καθώς πάντρευε έξυπνα το ξύπνημα της εφηβείας και της αυτοεπίγωνσης με τον ερχομό υπερδυνάμεων, κεντρική ιδέα που μας είχαν πρωτοσυστήσει οι X-Men της Marvel. Η αβεβαιότητα, ο πανικός μπροστά στο άγνωστο, η έλλειψη πατρικής φιγούρας, το σώμα και οι ανάγκες του που μεταμορφώνονται και μας μεταμορφώνουν αλλά και το άγνωστο του έρωτα, αποτυπώθηαν έξυπνα στο σενάριο και κινηματογραφήθηκαν με κέφι και φαντασία στην οθόνη. Πολύ καλό το άγουρο και αμήχανο πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενδιαφέρον το μυστήριο της ιστορίας και πραγματικά ανατρεπτικό το φινάλε που σε προετοίμαζε για πολλά και καλύτερα, τα οποία όμως δεν θα δούμε -προς το παρόν- ποτέ. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο κόμικ του Τσαρλς Φόρσμαν, δημιουργού του επίσης επιτυχημένου "The End of the F***ing World".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)