Apple Tree Yard (2017)


Δραματική μίνι σειρά του BBC σε σκηνοθεσία Τζέσικα Χομπς, με τους Έμιλυ Γουώτσον, Μπεν Τσάπλιν, Μαρκ Μπόναρ, Στήβεν Έλντερ.

Παντρεμένη και με δύο μεγάλα παιδιά, η δρ. Υβόν Κάρμάικλ ζει την ήσυχη, συμβατική ζωή της στα προάστια του Λονδίνου, μοιράζοντας την καθημερινότητά της ανάμεσα στην οικογένειά της και την επιστημονική της έρευνα. Ποτέ ίσως δεν είχε αναλογισθεί πόσο τη βαραίνει η ρουτίνα της, έως ότου γνωρίζει τυχαία στη Βουλή των Κοινοτήτων έναν άγνωστο και γοητευτικά μυστηριώδη άντρα, με τον οποίον συνάπτουν μια γεμάτη πάθος σχέση. Χωρίς να ξέρει σχεδόν τίποτα για εκείνον, η Υβόν φαντάζεται (ή και φαντασιώνεται) πως πρόκειται για πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών, υπόθεση που ενισχύεται και από τη δική του συμπεριφορά καθώς δεν της αποκαλύπτει σχεδόν τίποτα. Ο εφιάλτης όμως ξεκινά αναπάντεχα, όταν ένας συνάδελφός της τη βιάζει και εκείνη, σε απόγνωση καθώς βρίσκεται, ζητά τη βοήθεια του μυστηριώδη εραστή της.

Άκρως επίκαιρο στα χρόνια του #metoo, με στιβαρές ερμηνείες και με αυτό το ειδικό βάρος του BBC στην παραγωγή, το "Aplle Tree Yard" είναι ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό δράμα στα όρια του θρίλερ που στα 4 ωριαία σχεδόν επεισόδιά του αφηγείται με συνοχή την ιστορία μιας γυναίκας που νόμιζε πως κρατούσε τη ζωή της στα χέρια της. Με την πραγματικότητα της πρωταγωνίστριας να ταλανίζεται μεταξύ των γεγονότων και όσων εκείνη νομίζει ότι συμβαίνουν, το σενάριο της σειράς καλείται να εξερευνήσει την αλήθεια πίσω από την πρόφαση αλλά και τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του θύματος και του θύτη. Πολύ καλή η επιλογή της Έμιλυ Γουώτσον στον πρώτο ρόλο, με μια ερμηνεία ήπιων τόνων αλλά αποκαλυπτική των συναισθηματικών διαδρομών της ηρωίδας που υποδύεται έναντι του πάντοτε γοητευτικού και ιδανικού για τον συγκεκριμένο ρόλο Μπεν Τσάπλιν. Χωρίς τις μεγάλες ανατροπές και τις κραυγαλέες εξελίξεις, το "Apple Tree Yard" προσγειώνεται σε μια σκληρή για όλους πραγματικότητα, ενδεχομένως περισσότερο οδυνηρή από όσο την αντιλαμβανόμαστε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)