The Queen's Corgi (2019) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Corgi, το σκυλάκι της Βασίλισσας

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων της nWave σε σκηνοθεσία Βίνσεντ Κέστελουτ και Μπεν Στάσεν.

Ο Ρεξ είναι ένα από τα κόργκι της Βασίλισσας της Αγγλίας, που με τα νάζια του, την τρισχαριτωμένη μουσούδα του και την εξυπνάδα του είναι μακράn τον αγαπημένο της. Για τον λόγο αυτό, η Ελισάβετ τον έχει ανακηρύξει σε Βασιλικό Σκύλο, γεγονός που έχει προκαλέσει τον φθόνο ενός από την υπόλοιπη παρέα, του Τσάρλι, ο οποίος θέλει διακαώς να πάρει τη θέση του. Έτσι, όταν ο Ρεξ τα κάνει μαντάρα κατά την επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ και θεωρεί ότι θα πέσει σε δυσμένεια, ο πανούργος Τσάρλι αποφασίζει να τον ξεφορτωθεί οριστικά.

Αμιγώς παιδικής διάθεσης και φιλοσοφίας κωμική περιπέτεια, με χώρα προέλευσης ουσιαστικά το Βέλγιο (χώρα με μεγάλη εμπειρία στο cartoon) είναι τούτη εδώ η χαριτωμένη ταινία, η οποία όμως υστερεί κάπως στο ψηφιακό της σχέδιο, με ήρωες και κινήσεις όχι τόσο εύπλαστες και αεράτες. Έχει όμως πλάκα η ιστορία της αλλά και χιούμορ οι διάλογοί της, ενώ τα "βασιλικά" αστεία καθώς και η εμφάνιση του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ λειτουργούν ως μεγαλύτερο δέλεαρ για το ενήλικο κοινό. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)