Solar Opposites (2020)


Κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων των Hulu/20th Century Fox, δημιουργία των Μάικ ΜακΜάχαν και Τζάστιν Ρόιλαντ, με τις φωνές των Τόμας Μίντλντιτς, Σων Τζιαμπρόνε, Τζάστιν Ρόιλαντ, Μαίρη Μακ.

Λίγο πριν ο πλανήτης Σλορπ καταστραφεί από αστεροειδή, επίλεκτοι κάτοικοι τον εγκατέλειψαν εγκαίρως ώστε να εποικίσουν άλλους κόσμους. Μεταξύ αυτών, ο επιστημονικός ειδήμων Κόρβο, ο εντεταλμένος συνεργάτης του Τέρυ, τα δύο παιδιά-κλώνοι τους, ο Γιάμιουλακ και η Τζέσυ, μαζί με ένα Πιούπα, ήταν από τους τυχερούς που επιβίωσαν του ολέθρου και ταξίδεψαν στα πέρατα του σύμπαντος σε αναζήτηση ενός νέου πλανήτη. Έως ότου έπεσαν στη Γη. Στις ΗΠΑ. Κάπου στα κέντρο. Σε μια κωμόπολη. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, οι πoλιτικώς ορθοί κάτοικοι δείχνουν να έχουν αποδεχτεί τους ξένους όταν στην πραγματικότητα τους σιχαίνονται, ο Κόρβο που δεν θέλει τη ζωή του στη Γη προσπαθεί να επισκευάσει το διαστημόπλοιο μήπως και βρουν κανέναν άλλον πλανήτη, ο Τέρυ είναι ενθουσιασμένος με την τηλεόραση, τις ταινίες και τα video games ενώ τα δύο παιδιά-κλώνοι τους προσπαθούν να ενσωματωθούν στη σχολική ζωή, συλλέγοντας κατά περίπτωση ανθρώπους που σμικραίνουν και τους αποθηκεύουν σε μια γυάλινη κατασκευή στον τοίχο του σπιτιού τους. Α, και το Πιούπα, που τρελαίνεται για γλυκά, πρόκειται κάποια στιγμή να ενηλικιωθεί, να πάρει την τελική του μορφή και να καταστρέψει τη Γη, επαναδιαμορφώνοντάς της καθ' εικόνα και κατ' ομοίωση του Σλορπ.

Ανηλεής σάτιρα των media και της ποπ κουλτούρας, αναιδές σχόλιο της πολιτικοικοινωνικής πραγματικότητας και βέβηλο χιούμορ συνυπάρχουν ξεκαρδιστικά σε αυτήν ακατάλληλη δια ανηλίκους σειρά κινουμένων σχεδίων που ξεπλένει τις πομπές μας ακριβώς επειδή είναι σειρά κινουμένων σχεδίων και επειδή οι πρωταγωνιστές της είναι εξωγήινοι. Οπότε, ο στόμας τους ξεστομίζει ό,τι σκέφτονται, χωρίς κοινωνική ενσυνείδηση και καθωσπρεπισμό, εκφράζοντας απόψεις και σκαρφίζοντας προτάσεις που αν της έλεγε γήινος ηθοποιός με σάρκα και οστά θα τον έπαιρναν με τις πέτρες. Αποδομημένο όσο δεν πάει sitcom, το Solar Opposites παίρνει όλες τις συμβάσεις του είδους και τους πετάει τα μάτια έξω, με όποιον τρόπο φαντάζεστε. Σεξομανείς, ηλίθιοι ή πανέξυπνοι, άφυλοι (για τα δεδομένα μας), εγκληματικά πραγματιστές, ανήθικοι με ανάμικτα αισθήματα για τη Γη και όλους εμάς, οι τέσσερις (συν το Πιούπα) πρωταγωνιστές της σειράς ζουν ανάμεσά μας, σχολιάζουν τα χάλια μας, δεν αντιλαμβάνονται τα δικά τους, σκοτώνουν κόσμο, σμικραίνουν κόσμο, βάζουν κόσμο να σκοτώνεται εξαιτίας τους και εν γένει κάνουν όλα όσα δεν θα έπρεπε ποτέ κανείς να κάνει σε μια ημίωρη κωμική σειρά. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 8 ημίωρα επεισόδια, ακολουθούν άλλα 8 για τον δεύτερο κύκλο, ενώ έχει ήδη προσυμφωνηθεί και ένας τρίτος με 12 επεισόδια. Η σειρά που είναι παραγωγή της 20th Century Fox Television, είχε αρχικό προορισμό το δίκτυο Fox το οποίο έχει μακράν παράδοση σε ενήλικες και βέβηλες σειρές κινουμένων σχεδίων, όμως το "διαζύγιο" μεταξύ του "20th Century" και του "Fox" οδήγησε τη σειρά στο Hulu, ιδιοκτησίας της Disney που στο μεταξύ έχει αποκτήσει στούντιο και ταινιοθήκη της 20th Century αλλά όχι το Fox στην τηλεόραση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)