Dio, come ti amo! (1966) (Α/Μ)


Ελληνικός τίτλος: Θεέ μου, πόσο σ' αγαπώ

Αισθηματική μουσική ταινία της Titanus σε σκηνοθεσία Μιγκέλ Ιγκλέσιας, με τους Τζιλιόλα Τσινκουέτι, Μαρκ Ντέημον, Μικαέλα Τσεντάλι, Αντόνιο Μάγιανς, Τρίνι Αλόνσο, Αντονέλλα Ντέλλα Πόρτα.

Η Τζιλιόλα, ιταλίδα κολυμβήτρια, συμμετέχει σε αγώνες στην Ισπανία, όπου σώζει μια κοπέλα, την Άντζελα, από πνιγμό, για να γίνουν στη συνέχεια στενές φίλες. Όμως στενά αναπτύσσεται και η σχέση τής Τζιλιόλα με το αγόρι της Άντζελα, τον Λουίς, που σταδιακά φουντώνει από φιλία σε ανομολόγητο έρωτα. Όταν η Τζιλιόλα επιστρέφει στην Ιταλία, εξακολουθεί να αλληλογραφεί με τη φίλη της, και κάποια στιγμή, μετά από καιρό, μαθαίνει πως θα την επισκεφθούν μαζί με τον Λουίς. Εκεί όμως αρχίζουν τα δύσκολα, αφού η Τζιλιόλα έχει αφήσει αν εννοηθεί πως και αυτή είναι πλούσια και πως κατοικεί σε πύργο -κάτι όχι και τόσο αναληθές, αφού οι γονείς της βρίσκονται στη δούλεψη του πρίγκιπα. Οπότε τώρα, με τον Λουίς πιο ερωτευμένο από ποτέ, πρέπει να στηθεί ένα ολόκληρο γαϊτανάκι από ψέματα ώστε να μην αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. 

Όλα ξεκίνησαν τέλη Ιανουαρίου του 1966, στο 16ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο, όταν η τραγουδάρα "Dio, come ti amo", τραγουδισμένη από τον Ντομένικο Μοντούνιο και την Τζιλιόλα Τσινκουέτι κερδίζει την πρώτη θέση. Το ίδιο τραγούδι βέβαια, ερμηνευμένο σόλο από τον Μοντούνιο λίγους μήνες αργότερα, έρχεται τελευταίο με 0 βαθμούς στη Eurovision, μαζί με τη συμμετοχή του Μονακό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στο μεταξύ, στη χώρα του το τραγούδι έχει χτυπήσει κόκκινο σε δημοφιλία παρέα με τη Τζιλιόλα Τσινκουέτι που έβλεπε το άστρο της να μεσουρανεί και μάλιστα όχι μόνο στην Ιταλία. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις, λοιπόν, το σινεμά δεν άργησε να αδράξει την ευκαιρία και να στήσει ένα προσχηματικό αλλά χαριτωμένο σενάριο γύρω από το τραγούδι και την τραγουδίστρια. Η ταινία παίρνει τον τίτλο του τραγουδιού, το οποίο μάλιστα την ανοίγει κιόλας, καθώς βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να το ερμηνεύει την ώρα των τίτλων και από εκεί και μετά όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες. Η ιστορία εξελίσσεται προβλεπόμενα, αλλά με μια εξαιρετική feelgood διάθεση, έχει και τη συγκινησούλα της, έχει και τα ταξιδιωτικά της αξιοθέατα, έχει κι άλλα τραγούδια από την Τζιλιόλα, έχει και έναν κούκλο αμερικανό πρωταγωνιστή που υποδύεται τον Λουίς, τον Μαρκ Ντέημον, εκ τηλεόρασης εκπορευόμενο, με δευτεράντζες στη συνέχεια στο σινεμά, έχει και αίσιο τέλος, τι άλλο θέλετε! Αυτά βλέπαμε να συμβαίνουν στη γείτονα και θέλαμε να τα μεταφέρουμε και στο δικό μας σινεμά, αλλά δεν μας έβγαιναν ακριβώς έτσι, είναι η αλήθεια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)