Les hommes du feu (2017)


Δραματική ταινία του Studiocanal σε σκηνοθεσία Πιερ Ζολιβέ, με τους Ροσντύ Ζεμ, Εμιλί Ντεκαίν, Μικαέλ Αμπιτμπούλ.

Η Μπενεντίκτ, νεοσύλλεκτη στον μικρό πυροσβεστικό σταθμό του Μπραμ στη Νότια Γαλλία, έχει να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες μέρες μπροστά της. Μολονότι η υποδοχή που της επιφυλάσσει ο διοικητής του σταθμού, ο Φιλίπ, είναι θερμή, οι άντρες συνάδελφοί της δεν κρύβουν μια κάποια επιφύλαξη ως προς τον τρόπο που θα ανταποκριθεί στις αντιξοότητες του επαγγέλματος, καθώς η περιοχή ευθύνης τους είναι διαβόητη για τις μεγάλες πυρκαγιές που την κατατρώνε κάθε χρόνο, είτε από εγκληματικές πράξεις είτε από φυσικά αίτια. Δυστυχώς, η πρώτη κιόλας βάρδια δίνει υπόσταση στην ανησυχία τους. Όταν η μονάδα τους καλείται στον τόπο ενός τροχαίου και η Μπενεντίκτ ερευνά το σημείο για θύματα, κάτι το άγχος, κάτι το σκοτάδι, κάτι η πυκνή βροχή, δεν την αφήνουν να δει ακόμα έναν αναίσθητο τραυματία που βρισκόταν στο πλάι του δρόμου. Η αμέλεια αυτή προκαλεί μεγάλη ταραχή, καθώς διατάσσεται ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας ίσως κρίνουν και το μέλλον του πυροσβεστικού σταθμού.

Ντοκυμανταιρίστικου ρεαλισμού ανθρωποκεντρικό δράμα, πλαισιωμένο παράλληλα από αρκετή δράση, καθώς πέραν της κεντρικής ιστορίας οι ήρωες της ταινίας καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά διάφορα περιστατικά, απαντώντας στις κλήσεις για βοήθεια, είτε αυτές έχουν να κάνουν με έναν απρόσμενο τοκετό, είτε με βία εντός της οικογένειας είτε με αυτοκτονίες. Ιστορία εξιλέωσης και ευθυνών, αλλά και κριτική ματιά επί των προκαταλήψεων εντός ενός παραδοσιακά ανδροκρατούμενου επαγγελματικού περιβάλλοντος, οι "Άνθρωποι της φωτιάς", όπως αποδίδεται ο τίτλος στα Ελληνικά, κυλούν με ενδιαφέρον και σοβαρότητα, απλά χωρίς να κατορθώσουν να ανεβάσουν ουσιαστικά τη θερμοκρασία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)