The spy who dumped me (2018)


Ελληνικός τίτλος: Ο κατάσκοπος που με παράτησε

Κωμική περιπέτεια της Lionsgate σε σκηνοθεσία Σουζάνα Φόγκελ, με τους Μίλα Κούνις, Κέητ ΜακΚίννον, Τζάστιν Θερού, Γκίλιαν Άντερσον, Σαμ Χιουν, Κεβ Άνταμς.

Η Ώντρεϋ είναι πολύ εκνευρισμένη που ο καλός της την παράτησε στα γενέθλιά της, οπότε ακούει τη συμβουλή της κολλητής της, της Μόργκαν, να κάψει όλα του τα υπάρχοντα. Όταν του τηλεφωνεί για να του το ανακοινώσει, ο Ντρου τής υπόσχεται να περάσει το συντομότερο δυνατό από το σπίτι για να τα μαζέψει, αλλά δεν της λέει ταυτόχρονα πως βρίσκεται στο Βίλνιους όπου τον καταδιώκουν ομάδες ενόπλων που έχουν σκοπό να τον σκοτώσουν. Χωρίς να έχει ενημερώσει ποτέ την Ώντρεϋ πως είναι μυστικός πράκτορας, ο Ντρου εμφανίζεται όντως στο σπίτι της λίγες ημέρες αργότερα, αλλά καθώς ήταν έτοιμος να πάρει το κύπελο που είχε κερδίσει σε πρωτάθλημα φανταστικού ποδοσφαίρου, ελεύθερος σκοπευτής ανοίγει ξαφνικά πυρ, ο Ντρου προσπαθεί να δραπετεύσει και ζητά από την τέως του να παραδώσει το κύπελο αυτό οπωσδήποτε στον σύνδεσμό του που θα την περιμένει σε ένα καφέ στη Βιέννη. Χωρίς καν να προλάβει να του απαντήσει, ο Ντρου πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ενός γκόμενου που η κολλητή της είχε φέρει στο σπίτι. Με την κατάσταση πλέον εμφανώς εκτός ελέγχου, οι δυο φιλενάδες ξεκινούν για το ταξίδι στη Βιέννη χωρίς να υποψιάζονται καν τι ακόμα τις περιμένει.

Κακά τα ψέματα, έχει την πλάκα του. Αν μάλιστα είχαν αποφευχθεί κάποιες ακρότητες μόνο και μόνο για να σπάσουμε πλάκα βρε αδελφέ, τότε πραγματικά θα είχαμε να κάνουμε με μια πολύ καλύτερη κατασκοπική κωμωδία. Όμως, το σενάριο συμπαρασύρει και τη σκηνοθεσία σε ορισμένα σημεία σε μπαλαφάρες, που μετατρέπουν την ταινία άνευ λόγου σε κατασκοπική παρωδία αντί για κωμωδία, ενώ το αστείο και η κωμική υπερβολή υπήρχαν ούτως ή άλλως στην αρχική ιδέα χωρίς την προσθήκη αχρείαστων μπαχαρικών. Ως προς τη δράση της πάντως, η ταινία είναι γυρισμένη με φροντίδα, με άξιες σκηνές μάχης και εντυπωσιακές καταδιώξεις, την ίδια στιγμή που οι δύο πρωταγωνίστριες δείχνουν να το απολαμβάνουν, με τη Μίλα Κούνις ιδιαίτερα σε ρόλο κόντρα με όσα μας έχει συνηθίσει αλλά και κόντρα στην παρτεναίρ της Κέητ ΜακΚίννον, που δείχνει πως κολυμπά σε πολύ πιο γνώριμα νερά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)