A confession (2019)


Αστυνομικό δράμα 6 επεισοδίων του ITV, δημιουργία του Τζεφ Πόουπ, σε σκηνοθεσία Πωλ Άντριου Γουίλλιαμς, με τους Μάρτιν Φρήμαν, Ιμέλντα Στώντον, Σιόμπαν Φίνεραν, Πήτερ Γουάιτ, Ντέρεκ Ρίντελ, Όουεν Άρθουρ, Τζο Άμπσολομ.

Η εξαφάνιση μιας κοπέλας και οι έρευνες της αστυνομίας φέρνουν τον αρχιεπιθεωρητή Στηβ Φούλτσερ στα ίχνη του ενόχου, σε ένα κυνηγητό με τον χρόνο, αφού όλοι ελπίζουν η νεαρή Σαν να είναι ακόμη ζωντανή. Το θέμα είναι πως η ομολογία του υπόπτου στέκει ως αφορμή για την οδύσσεια του ίδιου του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος. 

Πολύ μα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα μίνι σειρά από τη Μεγάλη Βρετανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ύφος, τόνο, ποιότητα παραγωγής και φυσικά κοινωνικό πλαίσιο. Με εξαίρεση τη σκηνοθεσία που είχε πάθει λίγο Δόγμα με χρονοκαθυστέρηση και ήθελε την κάμερα στο χέρι να κουνιέται ασταμάτητα εν είδει ρεπορτάζ, το καλογραμμένο αστυνομικό δράμα που φέρνει στην οθόνη πραγματικά γεγονότα (σε βιβλίο του ίδιου του αστυνομικού βασίζεται το σενάριο) αναδεικνυει όχι μόνο γεγονότα και χαρακτήρες αλλά και έναν σημαντικό προβληματισμό εις ό,τι αφορά τις διαδικασίες σύλληψης και απόσπασης ομολογίας. Χωρίς να θέλω να προδώσω την εξέλιξη της ιστορίας, ας πούμε απλά πως συνταράσσει ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά που γνωρίζουμε δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν υπόθεση κατά του υπόπτου, λόγω ακριβώς των εν ισχύ διαδικασιών της βρετανικής αστυνομίας. Και είναι ακριβώς τα γεγονότα μετά τη δίκη που πυροδοτούν και το δράμα στους ήρωες της μίνι σειράς, όλοι τους παιγμένοι με μέτρο και συνέπεια από ένα εξαιρετικό καστ. Ενδεχομένως τα διαπροσωπικά της μητέρας της Σαν, της αγνοούμενης κοπέλας, να μας απασχολούν περισσότερο από όσο τελικά χρειάζεται, αφού η ιστορία με το νέο της σύντροφο δεν γίνεται ποτέ ουσιαστικό κομμάτι τη αφήγησης, όμως και πάλι δεν είναι παράγοντας αποτροπής. Σκεπτόμενη σειρά, ώριμης αντιμετώπισης, με γόνιμο δημιουργικό διάλογο και υψηλό στάνταρ αισθητικής σε κάθε τεχνικό τομέα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)