Noces d'Or (2019)


Ελληνικός τίτλος: Χρυσή επέτειος

Κομεντί γυρισμένη για την τηλεόραση από το Arte σε σκηνοθεσία Ναντέρ Τακμίλ Ομαγιούν, με τους Μπερνάρ Βερλέ, Ελέν Βενσάν, Αλίς Ταλιονί, Κρίστα Τερέ, Στάνλεϋ Βεμπέρ, Σαρά Σουλιέ, Νασέρ Μεαρζιά, Μπαμπάκ Χαμιντιάν.

Ο Οκτάβ Σαιν-Καστ, συνταξιούχος διπλωμάτης, έχει καλέσει όλον τον καλό τον κόσμο για να γιορτάσει τη χρυσή επέτειο του γάμου με την πολυαγαπημένη του Αλίξ, στον Πύργο της Ρολαντιέρ. Το πρόβλημα είναι πως η Αλίξ, καθώς υποφέρει από Αλτζχάιμερ, το έχει ξεχάσει. Έτσι, όταν η κόρη της η Ντορά πηγαίνει να την πάρει από τον Οίκο όπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, τη βρίσκει στην αγκαλιά του Φαρχάντ, ενός ασθενή από το Ιράν, με τον οποίο έχουν ερωτευθεί. Εκεί συναντιέται με τον γιο και την εγγονή του Φαρχάντ, και μην έχοντας άλλη λύση, τους πηγαίνει όλους στον πύργο, προς μεγάλη αναστάτωση των υπολοίπων μελών της οικογένειας που έχουν ήδη φτάσει. Σαν να ην έφταναν όλα αυτά, ο απογοητευμένος από τον νέο έρωτα της γυναίκας του διπλωμάτης, έχει να αντιμετωπίσει και το άγχος των προετοιμασιών για τη φιλοξενία του τέως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εσταίν, ο οποίος καταφθάνει τη μεθεπομένη για τους εορτασμούς. 

Έχει μια έξυπνη ιδέα και ένα πολύ φροντισμένο επιτελείο ηθοποιών που την υλοποιεί με κέφι, όμως το σενάριο βάζει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και τελικά χάνει την μπάλα. Η άφιξη των υπολοίπων μελών της οικογένειας περιπλέκει την κεντρική ιστορία με τα δικά τους μυστικά και αποπροσανατολίζει, την ίδια στιγμή που η εντελώς σλάπστικ κωμική παρουσία των δύο μυστικών πρακτόρων εκτροχιάζει το πιο μπουλβάρ ύφος της υπόλοιπης ταινίας. Βλέπεται ευχάριστα βέβαια, ενώ κατορθώνει να συνδυάσει το χιούμορ με την απαιτούμενη από τη σύμβαση της ίδιας της ιστορίας συγκίνηση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες κομεντί, κλικ  εδώΣυγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)