Belmondo par Belmondo (2016)


Ελληνικός τίτλος: Belmondo by Belmondo

Ντοκυμανταίρ των TF1/TV5/RTBF σε σκηνοθεσία Ρεζίς Μαρντόν, με τον Ζαν-Πωλ Μπελμοντό να επιστρέφει στα μέρη όπου γυρίστηκαν σκηνές από εμβληματικές ταινίες του, με ξεναγό και οδηγό τον γιο του, Πωλ Μπελμοντό.

Από τους δρόμους της Ρώμης και τα στούντιο της Cinecittà ακολουθώντας τα ίχνη της "Ατιμασμένης" και από εκεί στην Κόπα Καμπάνα, 51 χρόνια μετά τον "Τυχοδιώκτη του Ρίο", περνώντας από το καμπαρέ στη Νορμανδία όπου γυρίστηκαν "Ο δύο αλήτες" και από εκεί στις παριζιάνικες στέγες που φιλοξένησαν τον "Κυνηγό της περιπέτειας", μέχρι την Κυανή Ακτή, πατήρ και υιός Μπελμοντό αλωνίζουν τους δρόμους με μια μαύρη καμπριολέ Ford Mustang. Ένα road movie στον τόπο και στον χρόνο με τον γιο να μιλά για τον πατέρα και τον πατέρα να εξομολογείται στον γιο. Βαθιά σινεφίλ μα την ίδια στιγμή βαθιά ανθρώπινο, αφού είναι φορές που οι δυο άντρες ανοίγονται, ξεχνιούνται και είναι απλά ένας πατέρας που ταξιδεύει με τον γιο του στους σταθμούς της ζωής του και βρίσκει την ευκαιρία να του πει πράγματα που ενδεχομένως να μην του είχε πει ποτέ ο ίδιος. 

Σινεμά, γυναίκες, περιπέτεια, κασκαντεριλίκια, ξεφάντωμα, μποξ, πάλι γυναίκες, οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι, παιδιά, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και άλλοι φίλοι... Όλα τα κομμάτια του παζλ μιας ολόκληρης, υπέροχης ζωής, όταν ο Ζαν-Πωλ ήταν 82 ετών και είχε πλέον αναρρώσει σχετικά καλά από το εγκεφαλικό που είχε υποστεί το 2001 και από το οποίο είχε παραλύσει όλη η δεξιά του πλευρά. Τρυφερό, συγκινητικό, με πάμπολλους καλεσμένους, από την Ούρσουλα Άντρες και την τυχαία τους συνάντηση με τον Άντονυ Ντελόν στη Ρώμη, μέχρι τον Ζαν Ντυζαρντέν και ένα ασύλληπτης αξίας οπτικό υλικό, το "Belmondo par Belmondo" είναι ένας μεγάλης αξίας φόρος τιμής σε έναν μεγάλο ηθοποιό αλλά και στο σινεμά μιας ολόκληρης χώρας για τουλάχιστον μισό αιώνα, αλλά πάνω από όλα είναι μια εκδρομή ενός γιου με τον πατέρα του. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερα ντοκυμανταίρ, κλικ εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)