Liar (2 Σαιζόν, 2017-2020)



Δραματική σειρά αγωνίας 12 ωριαίων επεισοδίων (σε δύο σαιζόν) του ITV, με τους Τζοάν Φρόγκατ, Ίαν Γκράφαντ, Ζόε Τάπερ, Ντάνυ Γουέμπ, Ρίτσι Κάμπελ, Σέλεϋ Κον, Τζέημι Φλάτερς, Κάθριν Κέλυ.

Η Λώρα, μια έξυπνη και αφοσιωμένη στη δουλειά της καθηγήτρα Λυκείου, βρίσκει το θάρρος να βγει ξανά ραντεβού μετά τη διάλυση του γάμου της, με τον γοητευτικό Άντριου, χειρουργό και πατέρα ενός από τους μαθητές της. Η βραδιά, μετά την αρχική αμηχανία, δείχνει να εξελίσσεται υπέροχα, όμως το επόμενο πρωινό, η Λώρα ξυπνά χωρίς να θυμάται πώς βρέθηκε στο κρεβάτι και σίγουρη πως είχε κάνει σεξ. 

Πολύ σύγχρονη και σχετική με την πραγματικότητα βρετανική τηλεοπτική σειρά που ασχολείται -υπό το πρίσμα ενός δραματικού θρίλερ- με φαινόμενα που απασχολούν έντονα την καθημερινότητα πολλών γυναικών (και αντρών) το τελευταίο διάστημα. Η έννοια του βιασμού και πώς αυτή οριοθετείται μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων, η αντίδραση του κοινωνικού περίγυρου και το στίγμα που κουβαλάει εσαεί ο καταγγέλων αποτελούν τον άξονα της ιστορίας που όμως περνά έξυπνα μέσα από το μυστήριο, την απόδειξη (ή όχι) της ενοχής αλλά και από το έγκλημα, όπως το φινάλε του πρώτου κύκλου αποκαλύπτει. Με έξυπνη διαχείριση του χρόνου, το σενάριο αποκαλύπτει μόνο όσα χρειάζονται ώστε το μυστήριο να μην αποκαλυφθεί νωρίτερα από όσο πρέπει, πλάθοντας στο ενδιάμεσο χαρακτήρες και περιστάσεις που προκαλούν πράξεις και αντιδράσεις. Είναι η αλήθεια πως σε μερικά σημεία δεν απέφυγαν την υπερβολή, συνολικά όμως έχουμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη ιστορία που γοητεύει, προκαλεί το ενδιαφέρον και συγκινεί, μολονότι κάποιες στιγμές βρίσκει τη λύση ευκολότερα από όσο θα χρειαζόταν. Πολύ ατμοσφαρική η φωτογραφία που αξιοποιεί τη γκριζάδα και την υγρασία του τοπίου, όπως και η μουσική που υπογραμμίζει την ψυχολογική κατάσταση των ηρώων. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)