Us (2020)


Οικογενειακή δραμεντί 4 ωριαίων επεισοδίων του BBC, δημιουργία του Ντέηβιντ Νίκολς, σε σκηνοθεσία Τζέφρυ Σαξ, με τους Τομ Χολλάντερ, Σάσκια Ρηβς, Τομ Τέυλορ, Τζίνα Μπράμχιλ, Ίαιν ντε Καίστεκερ, Θάντια Γκράχαμ, Σόφι Γκράμπολ.

Και ένα βράδυ Σαββάτου του Αυγούστου, λίγο προτού τους πάρει ο ύπνος, η Κόνι ανακοινώνει στον επί 24 χρόνια άντρα της τον Ντάγκλας, πως θέλει να χωρίσουν. 'Όχι επειδή δεν τον αγαπά, όχι επειδή υπάρχει κάποιος άλλος, μα επειδή εκείνη έχει ανάγκη από κάτι διαφορετικό στη ζωή της, χωρίς καν να γνωρίζει τι, ειδικά τώρα που ο 17χρονος γιος τους θα φύγει από το σπίτι για να σπουδάσει στην Καλών Τεχνών. Ο Ντάγκλας, αποσβολωμένος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να την αποτρέψει, προβάλλοντας ως ύστατο επιχείρημα να πάνε στο ταξίδι της της ζωής τους, αυτόν το γύρο της Ευρώπης που είχαν ήδη προγραμματίσει για το καλοκαίρι τους, με την υπόσχεση να της αλλάξει γνώμη αλλά και να κατορθώσει να έρθει πιο κοντά με τον γιο τους, τον Άλμπι.

Τρυφερό, γλυκό σαν καραμέλα και συνάμα πικρό όσο η αλήθεια των ηρώων του, το "Us" είναι ένα από τα πιο ανθρώπινα οικογενειακά road series που είδα τελευταία. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντέηβιντ Νίκολς που το διασκευάζει και σε σενάριο, η μίνι σειρά συνολικής διάρκειας 4 ωρών είναι αυτό που περιμένει κανείς να δει διαβάζοντας την υπόθεση, αλλά την ίδια στιγμή απρόσμενα ανατρεπτική. Με φόντο τα τοπία της Ευρώπης και ατελείωτα χιλιόμετρα με τραίνο, το κάθε επεισόδιο, άρτια δομημένο, μας ταξιδεύει παρέα στις διακοπές της οικογένειας Πήτερσεν και συνάμα στα 25 χρόνια της ζωής τους, μέσα από ισορροπημένα και απόλυτα εναρμονισμένα με την αφήγηση flash back. Με τους ηθοποιούς να εκφράζουν ολοκληρωμένους χαρακτήρες ακόμα και από τον τρόπο που μιλούν και στέκονται (στο τώρα αλλά και στο τότε), ιδανική χρήση του χιούμορ στις στιγμές που η ιστορία ρέπει προς το τραγικό, αλλά και υπέροχους διαλόγους, το "Us" (Εμείς) υλοποιεί στον απόλυτο βαθμό τον τίτλο του, αφού εν τέλει γίνεται μια σειρά που ενδιαφέρει "Εμάς" που τόσο εύκολα ταυτιζόμαστε με τα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)