Gold Digger (2019)


Δραματική μίνι σειρά του BBC, δημιουργία της Μάρνι Ντίκενς, με τους Τζούλια Όρμοντ, Μπεν Μπαρνς, Σεμπάστιαν Άρμεστο, Άρτσι Ρενώ, Τζεμίμα Ρούπερ, Άλεξ Τζένινγκς, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Κάρλα-Σιμόν Σπενς.

Χωρισμένη, ευκατάστατη και καλλιεργημένη γυναίκα, τώρα στα 60 της με τρία παιδιά, γνωρίζει σε μια γκαλερί έναν 30χρονο άντρα, ο οποίος τη φλερτάρει. Μετά από μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στις ζωές των άλλων, κάτι που τα παιδιά της δεν δείχνουν να της ανταποδίδουν, η Τζούλια Ντέυ αποφασίζει να ενδώσει στο φλερτ και να κοιμηθεί με τον Μπέντζαμιν, μην γνωρίζοντας ότι κάπως έτσι θα προκύψει ένας μεγάλος έρωτας και συνάμα ένας μεγάλος πόλεμος με όλους όσοι τον θεωρούν απλά έναν χρυσοθήρα ζιγκολό που την πλησίασε για τα λεφτά της.

Αβανταδόρικη ιστορία, με αβανταδόρικους ρόλους και χαρακτήρες που τους υπηρετεί ένα επιτελείο εξαιρετικά επιλεγμένων ηθοποιών, και ένα φροντισμένο στη λεπτομέρεια επίπεδο παραγωγής κάνουν το "Gold Digger" ένα μετα-μοντέρνο Άρλεκιν που κινείται στα όρια του αισθηματικού δράματος και του ψυχολογικού θρίλερ. Η Τζούλια Όρμοντ, με το ερμηνευτικό της τσαγανό, αποδίδει στην εντέλεια την τραυματισμένη από το παρελθόν και τις αναστολές της Τζούλια Ντέυ που αποφασίζει πλέον να αφεθεί στα δικά της θέλω και να ξεπεράσει τους φόβους της, την ίδια στιγμή που όλοι γύρω της εναντιώνονται στη σχέση της με τον Μπέντζαμιν Γκρην του Μπεν Μπαρνς. Πολύ ωραίο παιδί και με φωνή που προσδίδει βάρος στα λόγια που ξεστομίζει, ο Μπαρνς είναι ο ιδανικός άντρας που θα μπορούσε να ξελογιάσει μια τέτοια γυναίκα, τόσο clean cut και ευγενής απέναντί της αλλά και τόσο αμφιβόλου ηθικής και παρελθόντος στα δικά μας μάτια, χάρη στο δικό του βλέμμα που πάντα νομίζεις πως χαμογελά ειρωνικά στα μούτρα σου. Πολύ καλή η ιδέα της κοινής εμπειρίας βίας που γαλούχησε αυτούς τους δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, όπως πολύ σωστά δοσμένη παρουσιάζεται και η δυναμική των τριών παιδιών, τόσο απέναντι στη μητέρα και στη σχέση της, όσο και μεταξύ τους. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο μέχρι το 6ο και τελευταίο επεισόδιο, απλά η κορύφωση που έρχεται νιώθεις πως σε ξεγελά σε σχέση με αυτά που το ίδιο το σενάριο σε είχε οδηγήσει να πιστεύεις. Δεν απογοητεύει, όμως νιώθεις πως απλώνεται σε μονοπάτια που τελικά δεν ακολουθεί. Εν συνόλω, πάντως, χάρμα ιδέσθαι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)