A Christmas truce (2015)


Αισθηματικό δράμα γυρισμένο για την τηλεόραση, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σκίμπα, με τους Κραιγκ Όλεζνικ, Άλι Λίμπερτ, Κέητ Βέρνον, Τζος Μπλάκερ. 

Χριστούγεννα 1944, σε ένα χωριό στο δάσος των Αρδεννών, μία νεαρή γυναίκα που ζει εκεί με τη μητέρα της, περιθάλπτει τέσσερις αμερικανούς αλεξιπτωτιστές που βρίσκονται σε αποστολή σαμποτάζ. Οι κινήσεις τους όμως εντοπίζονται, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη στην οποία κινδυνεύουν ο μικρός γιος και η γυναίκα του γερμανού διοικητή, τους οποίους σώζουν οι αμερικανοί στρατιώτες. Ως αποτέλεσμα, οι δύο πλευρές κηρύσσουν ανακωχή 24 ωρών που θα τους επιτρέψει να γιορτάσουν ειρηνικά την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Είναι ευχάριστη έκπληξη μια χριστουγεννιάτικη τηλεταινία να καταπιάνεται με ένα διαφορετικό θέμα από τα τετριμμένα. Είναι, όμως, σημαντικό να μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Και η συγκεκριμένη ταινία δεν τα καταφέρνει, εξαιτίας κυρίως του σεναρίου και της παραγωγής. Οι υπερβολές που ξεστομίζονται περί έρωτα, λογοτεχνίας, ειρήνης και πολέμου κάνουν τον Νίκο Φώσκολο να μοιάζει με νεορεαλιστή, ενώ τα γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε στούντιο κάνουν τα πάντα -ιδίως τις σκηνές μάχης- να φαντάζουν ψεύτικα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)