Heaven sent (2016)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία των A+E Networks/Lifetime σε σκηνοθεσία Μάικλ Λάντον Τζούνιορ, με τους Κρίστιαν Κέην, Μάρλεϋ Σέλτον, Ράυαν ΜακΠάρτλιν, Μάλορυ Τζέημς Μαχόνυ. 

Ο Μπίλυ και η Μαιρ, μετά από 9 χρόνια γάμου φτάνουν στα πρόθυρα του διαζυγίου. Με τις γιορτές να πλησιάζουν, εκείνη του στέλνει τα χαρτιά για να τα υπογράψει, ενόσω περιμένει και την απόφασή του για την πώληση της επιχείρησής τους. Όμως, τη στιγμή που ο Μπίλυ ετοιμάζεται -έστω και απρόθυμα- να βάλει την υπογραφή του, τα χαρτιά τα παρασύρει ο αέρας και χάνονται από το παράθυρο. Η Μαιρ, που θεωρεί πως το έκανε επίτηδες, φέρνει ξανά τα χαρτιά, αλλά αυτή τη φορά, σπάει η γεμάτη καφετιέρα ακριβώς επάνω τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα μικρό κοριτσάκι εμφανίζεται από του πουθενά στο σπίτι τους, το οποίο όμως μπορούν να δουν μόνο εκείνοι οι δύο.

Λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα που ξεφεύγει μίλια από τις τυπικές και επαναλαμβανόμενες ιστορίες που βλέπουμε στις εορταστικές τηλεταινίες. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά για να μην χαλάσει η έκπληξη, ας πούμε απλά πως η ταινία συνδυάζει ιδανικά το τρυφερό θέμα της με τη μαγεία των Χριστουγέννων, και έτσι γίνεται κάτι πολύ περισσότερο από μια αισθηματική ιστορία με γιορτινό περιτύλιγμα. Όμως, όπως έχω ξαναπεί, όταν βάζεις μεγάλους στόχους, πρέπει να μπορείς και να τους πραγματοποιείς. Έτσι, στην περίπτωσή μας, η ιδέα προδίδεται από μια άνευρη σκηνοθεσία που οδηγεί σε επίσης άνευρες ερμηνείες, παρά τις τίμιες προσπάθειες ενός συνολικά γοητευτικού καστ. Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως δεν πιστεύει πολύ και η ίδια η ταινία στον "μαγικό" της χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να προσγειώνεται σε έναν άτοπο ρεαλισμό, ενώ χρειαζόταν μια περισσότερο παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα έδενε άλλωστε τέλεια με το θέμα. Παρ' όλα αυτά, η ιστορία είναι πάρα μα πάρα πολύ συγκινητική, η πιτσιρίκα πρωταγωνίστρια είναι αξιολάτρευτη και η παραγωγή σε γενικές γραμμές φροντισμένη. Από τα πιο καλά που είδα πρόσφατα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)