Under the shadow (2016)


Ελληνικός τίτλος: Στη σκιά του φόβου

Ταινία τρόμου του Μπαμπάκ Ανβαρί, με τους Ναργκές Ρασιντί, Αβίν Μανσαντί, Μπόμπυ Ναντέρι, Ραίυ Χαρατιάν, Αράς Μαραντί. 

Στη διάρκεια του πολέμου Ιράκ-Ιράν, η Τεχεράνη γίνεται στόχος πυραυλικών επιθέσεων από τον εχθρό. Όταν ο σύζυγός της επιστρατεύεται, η Σιντέχ μένει στο διαμέρισμα μόνη με τη μικρή της κόρη, για να συνειδητοποιήσει σταδιακά ότι κινδυνεύουν από κάτι περισσότερο από τις βόμβες του Ιράκ. 

Αναμφισβήτητα, η πιο καλή ταινία τρόμου που είδαμε πρόσφατα, κι αυτό όχι λόγω της χώρας καταγωγής της που την κάνει ακόμη πιο παράδοξη. Γυρισμένη με βρετανικά κεφάλαια, η ταινία του νεαρού ιρανού σκηνοθέτη αξιοποιεί στο έπακρο όλα τα κλισέ του είδους προς όφελος της τρομακτικής και απειλητικής ατμόσφαιρας που την περιβάλλει. Πλέον των εφφέ και των εκκωφαντικών ήχων, η ταινία είναι τρομακτική χάρη και στους ανθρώπινους, υπαρκτούς χαρακτήρες της και τις προσεγμένες ερμηνείες των ηθοποιών της, ενώ οι εμφανείς συμβολισμοί της την τοποθετούν πολιτικά και στη σημερινή πραγματικότητα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)