Η Σμυρνιά (1969) (Α/Μ)



Κωμωδία του Νίκου Αβραμέα, με τους  Άννα Καλουτά, Γεωργία Βασιλειάδου, Τάκη Μηλιάδη, Νικήτα Πλατή, Κία Μπόζου, Ελένη Κριτή, Μπέμπα Μπλανς, Αλέκα Στρατηγού, Γιάννη Μεντώνη. 

Η κυρία Ευθαλία, με καταγωγή από τη Σμύρνη, είναι ενεργός πολίτης μιας αθηναϊκής γειτονιάς: ασχολείται με τους πάντες και τα πάντα, κουτσομπολεύει γενικώς, ειδικώς και αορίστως και ασχολείται με τα συνοικέσια της περιοχής. Μολονότι η δόξα της απειλείται από την έλευση μιας άλλης Σμυρνιάς, πιο κοσμοπολίτισσας και πιο καπάτσας, η κυρία Ευθαλία ουδόλως πτοείται και συνωμοτεί όπως μόνο εκείνη ξέρει, ρεγουλάροντας ταυτόχρονα και τον έρωτα που τρέφει για εκείνη ο Ισίδωρος, ο ζαχαροπλάστης της γειτονιάς.

Ακόμα μία ταινία φασόν παραγωγής και σκηνοθεσίας του Νίκου Αβραμέα γυρισμένη επάνω στη Γεωργία Βασιλειάδου με την οποία είχε στενή συνεργασία την εποχή εκείνη. Προφανώς και δεν είναι από τις καλύτερες της αγαπημένης ηθοποιού, σίγουρα πάντως δεν είναι και από τις χειρότερες με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Έχει μια χαριτωμενιά η κόντρα της με την Άννα Καλουτά που υποδύεται τη δεύτερη Σμυρνιά, αλλά όλο μαζί δεν βγάζει και πάρα πολύ νόημα, με το σενάριο του Κώστα Ασημακόπουλου να λειτουργεί ως άτυπα επιθεωρησιακό, επενδύοντας περισσότερο σε συγκεκριμένες σκηνές, παρά στη συνολική ιστορία. Στην ταινία κάνει guest εμφάνιση ο κύπριος ηθοποιός Γιάννης Μεντώνης, με την περσόνα του Φιρφιρή που τον είχε κάνει τρελά διάσημο τα χρόνια εκείνα στην κυπριακή τηλεόραση. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)