I feel pretty (2018)

Ελληνικός τίτλος: Κορίτσι για φίλημα

Κωμωδία της Voltage σε σκηνοθεσία Άμπυ Κον και Μαρκ Σίλβερστάιν, με τους Έημυ Σούμερ, Μισέλ Γουίλλιαμς, Τομ Χόπερ, Ρόρυ Σκόβελ, Άντριαν Μαρτίνεζ, Λώρεν Χάτον.

Η Ρενέ Μπένετ, πνιγμένη στις ανασφάλειες για την εμφάνισή της, εργάζεται για την ιστοσελίδα των Καλλυντικών Λίλυ ΛεΚλαιρ, από ένα υπόγειο γραφείο στην Τσάινατάουν. Με το όνειρό της να είναι πάντα να εργασθεί στα κεντρικά της Εταιρείας στην 5η Λεωφόρο, οι ελπίδες της αναπτερώνονται όταν βλέπει σε αγγελία πως ζητούν ρεσεψιονίστ, για να κατακρημνισθούν δευτερόλεπτα αργότερα, όταν διαβάζει πως η θέση αυτή θα πρέπει να εκφράζει το όμορφο "πρόσωπο" της ΛεΚλαιρ. Στα όρια του αυτοχλευασμού, η Ρενέ κάνει ευχή μέχρι και σε συντριβάνι για να γίνει πιο όμορφη, αλλά επιστρέφει στο σπίτι της η ίδια. Μόνο που την επόμενη μέρα, στο γυμναστήριο, πέφτει από το ποδήλατο, χτυπά άσχημα το κεφάλι της και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, κάτι παράξενο έχει συμβεί, καθώς μολονότι στα μάτια όλων παραμένει η ίδια, εκείνη πιστεύει πως έχει αλλάξει όψη και πως είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο.

"Είμαστε όσο όμορφοι εμείς οι ίδιοι νομίζουμε ότι είμαστε" λένε κάποιοι σοφοί άνθρωποι και είναι επάνω σε αυτό το αξίωμα που οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι της ταινίας ξεδιπλώνουν τον καμβά της ιστορίας τους. Έχοντας ως βασική συνοδοιπόρο την ταλαντούχα κωμικό Έημυ Σούμερ και στο πλευρό της ένα λαμπερό καστ, επιδιώκουν να στήσουν μια σκεπτόμενη κωμωδία καταστάσεων, αλλά τελικά μοιάζουν να πέφτουν στην παγίδα όλων των κλισέ του είδους. Αστεία, χαριτωμένη, ανάλαφρη και ξεκούραστη στην παρακολούθηση, η ταινία υποφέρει από τα ίδια προβλήματα αυτοεκτίμησης της ηρωίδας της, καθώς όπως φαίνεται δεν μπορεί να πιστέψει ούτε η ίδια πως μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από χαλαρή ψυχαγωγία 110 λεπτών, οπότε γίνεται ακριβώς αυτό: ένα χαμογελαστό φιλμάκι που μόλις τελειώσει το ξεχνάς και αρχίζεις να συζητάς για κάτι άλλο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)