Mr. Write (2016)

Αισθηματική τηλεταινία της Daro σε σκηνοθεσία Ρικ Μπότα, με τους Σαρλότ Σάλιβαν, Κόρυ Σέβιερ, Κρίστυ Λαινγκ, Κόλιν Λώρενς, Πρέστον Βάντερσλις.

Όταν η Διεύθυνση των Εκδόσεων Χάρτστρινγκς αποφασίζει να μην κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του ρομαντικού συγγραφέα Μάικλ Ρόθτσιλντ, η νεαρή επιμελήτρια Ντόρι Σέπερντ ζητά να αναλάβει εκείνη τόσο το μυθιστόρημα όσο και τον συγγραφέα που είναι ο αγαπημένος της. Άποψη που τελικά τείνει να αλλάξει όταν τον γνωρίζει από κοντά. Ο Μάικλ επ' ουδενί δεν είναι αυτός που φανταζόταν: αποτραβηγμένος από τη ζωή, χωρίς ενδιαφέρον για τη συγγραφή, εγωπαθής και αλαζόνας, μετατρέπει τη συνεργασία τους σε εφιάλτη. Όταν βλέπει πως η προσέγγιση με το μαλακό δεν οδηγεί πουθενά, η Ντόρι τού ανακοινώνει πως η εταιρεία θα τερματίσει το συμβόλαιό του εάν δεν παραδώσει το βιβλίο σε 30 μέρες, οπότε ο Μάικλ τελικά δέχεται, με εκείνην να παρακολουθεί το κάθε του βήμα από κοντά, έχοντας στήσει ένα αυτοσχέδιο γραφείο στο σπίτι του... Γεγονός που φαίνεται πως μπαίνει σφήνα στα σχέδιά της να παντρευτεί τις επόμενες ημέρες τον αρραβωνιαστικό της.

Εντάξει, το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; Ο συγγραφέας είναι κούκλος, οπότε εμπόδιο στον γάμο της δεν στέκουν μόνο οι ατελείωτες ώρες που δουλεύουν μαζί... Πολύ ευχάριστη η κεντρική ιδέα της ταινίας και η εκτέλεσή της, παρ' ότι απευθείας γυρισμένη για την τηλεόραση. Φαντάζομαι πως με δύο διάσημους πρωταγωνιστές και ένα πιο κινηματογραφικό σενάριο η ταινία θα έκοβε τρελά εισιτήρια και στους κινηματογράφους. Πάντως, ακόμα και υπό τις ισχύουσες συνθήκες παραγωγής και αισθητικής, έχεις απέναντί σου ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό ζευγάρι που ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και κακίες, μια σχεδόν απρόσμενη ανατροπή (τουλάχιστον από την αναμενόμενη που όλοι έχουμε ψυλλιαστεί από την αρχή) και ικανές δόσεις χιούμορ που κάνουν αυτό το χαριτωμένο φιλμάκι με τον έξυπνο τίτλο να κυλά πολύ ευχάριστα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)