Secret summer (2016)


Οικογενειακή τηλεταινία σε σκηνοθεσία Ρικ Μπότα, με τους Λίντσευ Σω, Ντέρεκ Τέλλερ, Έμιλυ Ρόουζ, Λούκας Μπράυαντ.

H Ρέητσελ ταξιδεύει με το ζόρι από τη Νέα Υόρκη σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια, επειδή ο καλύτερος πελάτης του οίκου αξιολογήσεων όπου εργάζεται σκοπεύει να αγοράσει την τοπική βιβλιοθήκη για να χτίσει στη θέση της ένα παραθεριστικό κέντρο. Όταν φτάνει στην πόλη, γνωρίζεται με έναν νεαρό συγγραφέα, τον Τζέηκ, που ερευνά τον θρύλο για τον χαμένο θησαυρό του Κάπταιν Μπλακ Μπαρτ. Με το που γίνεται ο σκοπός της επίσκεψής της γνωστός, η διευθύντρια της βιβλιοθήκης ζητά από τον Τζέηκ να έχει τη Ρέητσελ από κοντά ώστε να τη βοηθήσει να αντιληφθεί τη σημασία που έχει η βιβλιοθήκη για την τοπική κοινωνία, οπότε κι αυτή με τη σειρά της να μεταπείσει τον πελάτη της ή να βρει μια άλλη λύση. Μολονότι ο Τζέηκ έχει στο μυαλό του το βιβλίο του και τα ανίψια του που φιλοξενεί (παιδιά του αποξενωμένου του αδελφού), δέχεται να βοηθήσει και κάπως έτσι ξεκινά μια απρόσμενη φιλία -spoiler alert, ερωτεύονται.

Γοητευτικό το πρωταγωνιστικό δίδυμο, καλοδεχούμενη η ιστορία, μα ακόμα μία φορά δεν υπάρχει η απαραίτητη σύγκρουση που θα την πάει λίγο πιο μακριά, ούτε το χιούμορ που θα της έδινε και μια νοστιμιά. Οπότε, καταφεύγουμε στα ανίψια, σε κυνήγια θησαυρού και μια λύση που έρχεται από τον ουρανό (ή για να ακριβολογούμε, από τα έγκατα της γης). Έτσι, όλα κυλάνε χαμογελαστά, ευχάριστα και με υπέρογκες δόσεις ζαχαρένιας καλοσύνης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)