The lovebirds (2020)

Ελληνικός τίτλος: Τα πιτσουνάκια

Κωμική περιπέτεια των Netflix/Paramount σε σκηνοθεσία Μάικλ Σώουγουώλτερ, με τους Κουμάιλ Ναντζιάνι, Ίσα Ρέη, Άννα Καμπ, Πως Σπαρκς, Κάυλ Μπόρνχάιμερ.

Μετά από 4 χρόνια σχέσης, ο Τζιμπράν και η Λεϊλάνι αποφασίζουν πως δεn πάει άλλο και πως πρέπει να χωρίσουν. Η απόφαση λαμβάνεται μέσα στο αυτοκίνητό τους, καθ' οδόν προς μια φιλική συγκέντρωση και εξ αιτίας της έντασης στην κουβέντα, ο Τζιμπράν περνά με κόκκινο και χτυπά έναν ποδηλάτη. Όταν σπεύδουν να τον βοηθήσουν, εκείνος αρνείται, υποστηρίζοντας πως όλα είναι εντάξει και φεύγει τρέχοντας από τον τόπο του τροχαίου. Την ίδια στιγμή, ένας άντρας με μουστάκι που δηλώνει αστυνομικός, κατάσχει το αμάξι τους για να κυνηγήσει τον ποδηλάτη που τους λέει πως είναι εγκληματίας. Τον καταδιώκει, τον προλαβαίνει και τελικά τον πατάει με το αυτοκίνητο πολλές φορές, έως ότου τον αφήνει νεκρό.

Έχει μια πραγματικά αξιολάτρευτη και έξυπνα γυρισμένη εναρκτήρια σεκάνς η ταινία που αφηγείται με ευρηματικό και λειτουργικό τρόπο τη γνωριμία, τον έρωτα και τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών μέχρι και τη ημέρα του χωρισμού τους. Είναι τόσο ωραία μάλιστα αυτή η σεκάνς που σε ξεγελά ώστε να περιμένεις μόνο τα καλύτερα από την ταινία, δεδομένου ότι θα εξακολουθούσε στο ίδιο ύφος και έξυπνο στυλ. Μόνο που σε ξεγελά διπλά: αυτό που ξεκινά μοιάζοντας με αισθηματική κομεντί, ακριβώς στην αρχή του φιλμ, όταν ο άγνωστος αυτός άντρας σκοτώνει τον ποδηλάτη με το αυτοκίνητο, συνειδητοποιείς πως παρασύρθηκες και τελικά θα δεις αστυνομική κωμωδία. Καλοδεχούμενη η ανατροπή, αν όμως το σενάριο κατόρθωνε να κρατήσει τα μπόσικα μεταξύ της δράσης και του χιούμορ, χωρίς να ξαναγίνει κάποιες στιγμές αργότερα αισθηματική κωμωδία και προτού τελικά αφεθεί αβοήθητο σε ένα σενάριο που έχει πολλά "θέλω" στο μυαλό του αλλά που τελικά λίγα πραγματώνει ολοκληρωμένα. Το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει άνισο, παρ' ότι έχει αρωγούς τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές που πραγματικά καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Τόσο ο Κουμάιλ Ναντζιάνι (Έρωτας μετ' εμποδίων), όσο και η Ίσα Ρέη κάνουν ό,τι μπορούν για να προσδώσουν ύφος και ουσία στους ρόλους τους, αλλά όλο το υπόλοιπο τους προσπερνά, μαζί με τη σκηνοθεσία που αδυνατεί να βρει το σωστό τέμπο, παρά τις κάποιες αστείες σκηνές.

Μολονότι τα "Πιτσουνάκια" δεν διαφέρουν διόλου από την πλειοψηφία των ταινιών του Netflix, δεν πρόκειται για δική του παραγωγή αλλά για κινηματογραφική ταινία της Paramount η οποία όδευε για έξοδο στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020. Έπεσε όμως επάνω στο παγκόσμιο lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, οπότε το στούντιο (που, εντάξει, προφανώς και είχαν δει την ταινία και ήξεραν περί τίνος επρόκειτο) αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα στον κολοσσό του streaming. Αυτά μόνο και μόνο για να μην μιλάμε περί του επιπέδου των (αμερικανικών) ταινιών που γυρίζονται απ' ευθείας για το Netflix έναντι αυτών που παράγονται για τις αίθουσες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)