Άντρα θέλω με πυγμή (1959) (Α/Μ)


Κωμωδία της Νίκολς Φιλμ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Νικολόπουλου, με τους Καλή Καλό, Περικλή Χριστοφορίδη, Λαυρέντη Διανέλλο, Γιάννη Φέρμη, Μαίρη Εγιπίδου, Γιώργο Ρώη, Βαγγέλη Σάκαινα, Παναγιώτη Κωνσταντίνου, Τάκη Χριστοφορίδη.

Έργα και ημέρες του καλοσυνάτου και ενοχλητικά ευγενικού και καλοκάγαθου Λάκη που με την πραότητα και τη χαμηλών τόνων συμπεριφορά του έχει κατορθώσει να εκνευρίζει τους πάντες. Πρώτη και καλύτερη τη γυναίκα του, τη Μίνα, που αλλιώς τον ονειρευόταν τον άντρα της: πιο βασταγερό και πιο μπρουτάλ. Για να του δείξει πόσο ενοχλείται από τους τρόπους του, του ανακοινώνει πως θα βγαίνει για διασκέδαση κάποια βράδια με τον φίλο του τον Φάνη, κάτι στο οποίο ο Λάκης συμφωνεί και της δίνει τη συγκατάθεσή του. Από την άλλη, ένας κολλητός του, ο Νιόνιος που είναι αθεράπευτα γυναικάς, τον συμβουλεύει να βγαίνει κι αυτός με άλλες γυναίκες ώστε να κάνει τη Μίνα να ζηλέψει και να σταματήσει να κυκλοφορεί μόνη της. Ο Λάκης, που μόνο κόλπος δεν του έχει έρθει από αυτά που ακούει να του προτείνουν, εξομολογείται τον πόνο του στην Παυλίνα, τη γυναίκα του Νιόνιου, η οποία αποφασίζει να του ριχτεί.

Με την πρώτη ματιά, το σενάριο του Μιχάλη Κουνελάκη μοιάζει έντονα με κλασικό, γαλλικό μπουλβάρ και ενδεχομένως στα χέρια Γάλλων να είχε αποδώσει τα μέγιστα. Ή ακόμα και στα χέρια άλλων δημιουργών στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να το είχαν προσέξει κάπως παραπάνω. Εδώ, το φιλμ αφήνεται στην τύχη του και με εξαίρεση κάποιες χαριτωμένες σκηνές και κάποιους αστείους διαλόγους μένει μετέωρο και παντελώς αβοήθητο και από τη φτωχική παραγωγή. Του λείπουν το μπρίο και η τσαχπινιά που απαιτείται από την ίδια την κεντρική ιδέα ώστε να λάμψει. Αδιάφορο είχε αφήσει το κοινό και στην εποχή του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)