Duck Duck Goose (2018)


Ελληνικός τίτλος: Μια πάπια μα ποια πάπια

Κινούμενα σχέδια σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Τζένκινς, με τις φωνές των Τζιμ Γκάφιγκαν, Ζεντάγια, Λανς Λιμ, Γκρεγκ Προυπς, Νατάσα Λετζέρο.

Ο Πενγκ, ένας υπερβολικά ανέμελος χήνος, δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικασίες που το σμήνος του οφείλει να προσέξει κατά την αποδήμηση, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το φτερό του και να μην μπορεί να ταξιδέψει μαζί τους. Εν τω μεταξύ, ο Τσι και Τσάο, δυο νήπια παπάκια που έχουν επίσης χάσει το δικό τους σμήνος , παραλίγο να πέσουν θύματα μια γάτας με διχασμένη προσωπικότητα, οπότε οι τρεις τους ξεκινούν για το μεγάλο τους ταξίδι πεζή, έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα σωρό αντιξοότητες αλλά και τον υπέρμετρο εγωισμό του Πενγκ.

Εκτός των μεγάλων στούντιο ανεξάρτητη παραγωγή κινουμένων σχεδίων από Κίνα μεριά, η ταινία δεν χαίρει της τεχνικής αρτιότητας στο σκίτσο όπως αυτή που μας έχουν συνηθίσει άλλες αντίστοιχες, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν έχει να μας προσφέρει αξιαγάπητες φατσούλες. Περισσότερο προσανατολισμένη σε παιδιά μικρότερων ηλικιών καθώς είναι, αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες στις υφές μπορεί να μην έχουν και μεγάλη σημασία, αφού οι δημιουργοί της έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή στην ιστορία, στους χαρακτήρες και το χιούμορ, το οποίο μάλιστα μπορεί να κερδίσει και θεατές πιο ενήλικες, χωρίς να βαρεθούν που αναγκάζονται να παρακολουθήσουν την ταινία μαζί με τα μικρά τους. Κεφάτη και με έξυπνους διαλόγους είναι και η ελληνική μεταγλώττιση, η οποία έχει τέμπο, κωμικό μέτρο και ανεπιτήδευτες ερμηνείες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)