Halloween Kills (2021)


Ελληνικός τίτλος: Η νύχτα με τις μάσκες 2

Ταινία τρόμου των Universal/Miramax σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Γκόρντον Γκρην, με τους Τζέημι Λη Κέρτις, Τζούντυ Γκρηρ, Άντι Μάτιτσακ, Γουίλ Πάττον, Άντονυ Μάικλ Χωλ.

Ακριβώς τη στιγμή που τελειώνει η προηγούμενη ταινία, με τον Μάικλ θεωρητικά νεκρό από την πυρκαγιά στο σπίτι της Λόρι Στρόουντ, ξεκινά αυτό εδώ το δεύτερο μέρος του δεύτερου μέρους των sequel με τον Μάικλ Μάγιερς φυσικά να ζει και να βασιλεύει και να αναδύεται μέσα από τις φλόγες σαν μια ασταμάτητη δολοφονική μηχανή που ήρθε κατ' ευθείαν από την κόλαση. 

Και μεταξύ μας, εδώ συνοψίζονται τόσο η ιστορία όσο και το ενδιαφέρον τούτης εδώ της άνισης μα και αμήχανης ταινίας που προσπαθεί χωρίς κεντρική ιδέα στο σενάριο να αποδείξει πως είναι κάτι περισσότερο από μια σλασεριά. Κακώς και κάκιστα βέβαια, αφού οι μοναδικές στιγμές που η ταινία πραγματικά απογειώνεται είναι οι slasher στιγμές της, όταν ένας αλλόφρων πλέον Τζέησον σφάζει και σκοτώνει ασταμάτητα, χάνοντας κάθε μέτρημα στην απογραφή πτωμάτων. Κάπου ενδιάμεσα, το σενάριο κάτι πάει να αρθρώσει περί της φοβισμένης μάζας που πολύ εύκολα μπορεί κι εκείνη να μεταμορφωθεί σε αλόγιστο δολοφόνο, αλλά δεν το αξιοποιεί για περισσότερο από 10 λεπτά ενώ μας το εξηγεί και με λέξεις, λες και δεν θα το καταλαβαίναμε χωρίς υποσημείωση. 

Μετά την πραγματικά φροντισμένη αναβίωση του 2018, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους με τούτο εδώ το φιλμ που πασχίζουν δια της βίας να το συνδέσουν με τα παλαιότερα χωρίς εν τέλει να υπάρχει ο παραμικρός λόγος. Το μόνο που πάνε σίγουρα να επιτύχουν είναι να επαναλάβουν τη μοίρα των sequel της πρώτης περιόδου που τα έχουμε ξεχάσει όλοι. Εάν δεν ήταν μέρος της "Νύχτας με τις Μάσκες" θα το βλέπαμε σαφέστατα με μεγαλύτερη επιείκεια, διότι ουδείς του αρνείται τη φροντίδα στην παραγωγή, την αισθητική στα κάδρα, το μεράκι και το δέος του απέναντι στο αίμα που κυλάει ποτάμι. Όμως, αποτελεί μέρος του σύμπαντος του Μάικλ Μάγερς, οπότε ναι μεν τον αντιμετωπίζει με τον δέοντα σεβασμό, από την άλλη όμως δεν έχει σενάριο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)