The Truth About Christmas (2018)


Χριστουγεννιάτικη κομεντί της MarVista για το FreeForm σε σκηνοθεσία Τζέυ Κάρας, με τους Κάλι Χωκ, Ντέημον Ντέγιουμπ, Άλι Γκάντουρ, Πωλ Ντικ.

Η Τζίλιαν, μια επιτυχημένη σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, ετοιμάζεται να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων στο πατρικό του καλού της, του Τζωρτζ, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Νέας Υόρκης. Μία φιλονικία της, όμως, με μια πιτσιρίκα σε ένα κατάστημα με αφορμή το τελευταίο κομμάτι ενός πολύ δημοφιλούς παιχνιδιού, εξαγριώνει τον Άι Βασίλη, ο οποίος θέλει να την τιμωρήσει για τα ψέματα που ξεστόμισε για να ξεγελάσει το κοριτσάκι. Έτσι, λίγες ώρες αργότερα, η Τζίλιαν συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί παρά να λέει αποστομωτικά την αλήθεια σε ό,τι κι αν τη ρωτούν, γεγονός μάλλον άβολο και επικίνδυνο στο σπίτι των μελλοντικών πεθερικών της και εν όψει των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους χορηγούς της προεκλογικής εκστρατείας. 

Σαφέστατα η ιδέα είναι καλή και θα μπορούσε να εξασφαλίσει διασκεδαστικά αστεία, όμως ο τρόπος και το πλαίσιο που επιλέγονται για την υλοποίησή της ισοπεδώνουν τα πάντα και αφήνουν ανεκμετάλλευτα όλα τα πιθανά ευρήματα που είχαν ήδη στα χέρια τους. Για παράδειγμα, το παιχνίδι αυτό καθ' εαυτό (ένα είδος παιδικής Alexa) θα μπορούσε να προσφέρει γέλιο αν το είχαν αξιοποιήσει ουσιαστικά, ενώ το τρίτο πρόσωπο στην αισθηματική ιστορία (ο αδελφός του Τζωρτζ, ο Μπλέηκ) ουδέποτε προσφέρει ικανοποιητική ίντριγκα. Οπότε παραμένουμε με τον βασικό εξοπλισμό μιας χριστουγεννιάτικης τηλεταινίας, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)