Black Widow (2021) (3D)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel σε σκηνοθεσία Κέητ Σόρτλαντ, με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Φλόρενς Πιου, Ντέηβιντ Χάρμπορ, Ρέητσελ Βάις, Ρέυ Γουίνστον, Ο-Τ Φάγκμπενλε, Γουίλλιαμ Χαρτ, Όλγκα Κουρυλένκο.

Βρισκόμαστε στο 2016, πολύ πριν από τα γεγονότα της "Τελευταίας Πράξης", όταν η Νατάσα Ρόμανοφ έχει απομακρυνθεί από τους Εκδικητές και κρύβεται από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που την καταδιώκουν σε ένα κρησφύγετο στη Νορβηγία. Και είναι εκεί που την επισκέπτεται το παρελθόν της. Ορφανά παιδιά εκείνη και η "αδελφή" της η Γελένα, υποδύονταν το 1995 την αγία αμερικανική οικογένεια μαζί με τους "γονείς" τους, τη Μελίνα και τον Αλεξέι που στην πραγματικότητα ήταν ρώσοι μυστικοί πράκτορες που είχαν σκοπό να κλέψουν τεχνολογία από την Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Σήμερα, ο αρχηγός της ομάδας κρούσης στην οποία συμμετείχαν τότε, ο Στρατηγός Ντρέυκοφ, είναι ακόμα ζωντανός και ελέγχει εν αγνοία όλων έναν "στρατό" από γυναίκες των οποίων κατευθύνει τη θέληση. Όταν λοιπόν, η Νατάσα βρίσκεται να έχει στην κατοχή της το αντίδοτο αυτής της προηγμένης "πλύσης εγκεφάλου", αποφασίζει με τη βοήθεια της "αδελφής" της, να ξεμπερδέψει μία και καλή με τις εκκρεμότητες του χθες.

Καλογυρισμένη περιπέτεια φαντασίας, αρκούντως προσγειωμένη σε μια τεχνολογική αληθοφάνεια, μα παντελώς αχρείαστη τη δεδομένη χρονική στιγμή στο σύμπαν των ταινιών της Marvel. Με άλλα λόγια, ένα -ας πούμε- origin story της Μαύρης Χήρας θα είχε ενδιαφέρον στην κανονική χρονική σειρά των ταινιών της προηγούμενης φάσης, ενώ σήμερα, με τη Νατάσα νεκρή μετά τα γεγονότα των Εκδικητών, μοιάζει περισσότερο με ξαναζεσταμμένο φαγητό. Πέραν αυτού, όμως, η ταινία παρακολουθείται με ενδιαφέρον, περισσότερο χάριν της Σκάρλετ Γιόχανσον και της Φλόρενς Πιου, οι οποίες προσδίδουν ρεαλισμό στους χαρακτήρες που υποδύονται καθώς και ένα καλοδεχούμενο συναισθηματικό βάθος. Η δράση είναι εντυπωσιακή, με ρυθμό, ένταση και σωστά μοιρασμένη στην αφήγηση, όπως και το χιούμορ που επιστρατεύεται για να ελαφρύνει το κλίμα, μολονότι με το χιούμορ αυτό αδικείται κυρίως ο χαρακτήρας του Αλεξέι Σόστακοφ, που βγαίνει καρικατούρα του ένδοξου παρελθόντος του ως ο ρώσος υπερήρωας Κόκκινος Φύλακας. Φροντισμένο το 3D, πολύ καλή η μουσική του Λορν Μπαλφ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)