Radio Christmas (2019)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία του Lifetime σε σκηνοθεσία Τζεφ Μπήσλυ, με τους Κέσια Νάιτ Πούλιαμ, Μάικλ Ξαβιέ, Τζων Μ. Λόου, Μπελίντα Μοντγκόμερυ.

Όταν τα κεντρικά στούντιο του ραδιοφωνικού δικτύου Polaris καταστρέφονται από βραχυκύκλωμα που προκάλεσε φωτιά, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και θυγατρικοί ραδιοσταθμοί αναγκάζονται να βγουν στον αέρα από συνεργαζόμενα στούντιο εκτός Φιλαδέλφειας, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Η αναπάντεχη αυτή κατάσταση βρίσκει την Κάρα Πόρτερ, εμπνευστή και παραγωγό του Ράδιο Χριστούγεννα, να αναγκάζεται να εγκαταλείψει την έδρα της ακριβώς επάνω στη φούρια των γιορτών και να βγάλει το πρόγραμμά της μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων από το συνεργαζόμενο ραδιοσταθμό της μικρής πόλης της Βηθλεέμ. Στην πραγματικότητα, κάθε εμπόδιο για καλό, αφού την Κάρα την υποδέχονται όλοι με μια ζεστή αγκαλιά, πλην του νεαρού Σκοτ, δικηγόρου στο επάγγελμα και προέδρου της ιστορικής ένωσης της πόλης, ο οποίος δεν καλοβλέπει αυτήν τη συνεργασία με τον μεγάλο ραδιοφωνικό όμιλο, ούτε την εμπιστεύεται.

Καλοδεχούμενα αναμενόμενο, γρήγορο στην αφήγηση με εύπεπτο χιούμορ και όλα τα απαραίτητα κλισέ στις παράλληλες ιστορίες, το "Ράδιο Χριστούγεννα" πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, οφείλοντας τα περισσότερα στον πρωταγωνιστή του, τον Μάικλ Ξαβιέ, ο οποίος τηρουμένων πάντα των αναλογιών είναι πειστικός και ρεαλιστικός, έναντι της γενικότερης καλοσυνάτης γλύκας των υπολοίπων. Το βασικό πρόβλημα του σεναρίου βέβαια είναι ότι δείχνει να μην έχει την παραμικρή σχέση με την τεχνολογική πραγματικότητα. Για ποιον λόγο ο παραγωγός ενός ιντερνετικού ραδιοσταθμού οφείλει να ταξιδέψει σε άλλη πόλη για να βγάλει το πρόγραμμά του στον αέρα και επίσης ποιο παιδί στις ημέρες μας θα στείλει χειρόγραφη επιστολή σε ένα ραδιόφωνο που εκπέμπει online;

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)