Spies in Disguise (2019) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Μετα-μορφωμένοι πράκτορες

Κινούμενα σχέδια των Fox/Blue Sky σε σκηνοθεσία Νικ Μπρούνο και Τρόυ Κουέην, με τις φωνές των Γουίλ Σμιθ, Τομ Χόλλαντ, Μπεν Μέντελσον, Ρασίντα Τζόουνς.

Ο νεαρός Γουώλτερ Μπέκετ, ιδιοφυία από τα μικράτα του και απόφοιτος του ΜΙΤ στα 15 του, εργάζεται ως ερευνητής νέων τεχνολογιών και όπλων μιας μυστικής υπηρεσίας. Συνηθισμένος να τον αποκαλούν "φύτουλα", ο Γουώλτερ αφοσιώνεται στον δικό του κόσμο, όπου τα όπλα είναι αμυντικά, ευχάριστα και προστατεύουν απολύτως χωρίς όμως να σκοτώνουν. Όταν όμως "φυτεύει" μια χειροβομβίδα "γκλίτερ με γατάκια" στη βαλίτσα του κουλ, όμορφου, σέξυ και διάσημου πράκτορα Λανς Στέρλινγκ, ο Γουώλτερ κινδυnεύει να χάσει τη δουλειά του. Όμως, με τον Στέρλινγκ ύποπτο για προδοσία, ο Γουώλτερ πρέπει να δοκιμάσει τις νέες τεχνολογίες του για να τον προστατεύσει και να αποδειχθεί πως πρόκειται περί παγίδας. Και κάπου εκεί είναι που τον μεταμορφώνει σε περιστέρι.

Πραγματικά, πάρα πολύ το διασκέδασα αυτό το φιλμ, καθώς παρά την απόλυτη παράνοια της ιδέας του (η οποία είναι εξαιρετικά αστεία, όσο και παράξενη) εξελίσσεται σαν μία κανονική περιπέτεια δράσης, με καταδιώξεις, αγωνία, τέρμα γκάζια και αδρεναλίνη στα ύψη -κάτι σαν να παρακολουθείτε μια ταινία Μποντ, ας πούμε, αλλά με τον 007 να είναι περιστέρι και τον Q να τον προμηθεύει με χειροβομβίδες γκλίτερ και σφαίρες αγκαλιάς. Άριστη η επιλογή του Γουίλ Σμιθ για τον ρόλο του νάρκισσου πράκτορα Στέρλινγκ, τη φιγούρα του οποίου μάλιστα εμφανώς βάσισαν επάνω στην όψη του, πολύ καλός και ο Τομ Χόλλαντ με φωνή αγνώριστα παιδική στον ρόλο του καλόψυχου και πρόθυμου πάντα να θυσιαστεί για το καλό των άλλων Γουώλτερ. Το σκίτσο είναι υψηλής ποιότητας και πάρα πολύ αστείο ταυτόχρονα (έχουν πολύ μεγάλη πλάκα τα περιστέρια), ενώ η σκηνοθεσία, το μοντάζ και η μουσική εξυπηρετούν πλήρως τις συνθήκες μιας περιπέτειας δράσης. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)