Anna and the Apocalypse (2017)


Ελληνικός τίτλος: Η Άννα και η Αποκάλυψη

Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ τρόμου της Orion σε σκηνοθεσία Τζων ΜακΦέιλ, με τους Έλλα Χαντ, Μάλκολμ Κάμινγκ, Σάρα Σουάιρ, Κρίστοφερ Λεβώ, Μπεν Γουίγκινς, Πωλ Κέυ.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα στη μικρή πόλη του Λιτλ Χέηβεν στη Σκωτία και η Άννα θεωρεί πως έχει όλα τα προβλήματα του κόσμου. Ο μπαμπάς της έχει γίνει έξαλλος με την απόφασή της να ταξιδέψει για έναν χρόνο προτού ξεκινήσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, ο κολλητός της είναι ερωτευμένος μαζί της και η ίδια δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί, ο συμμαθητής της με τον οποίο έκανε ξεπέτα τής κολλάει διαρκώς και ο λυκειάρχης κάνει τη ζωή των φίλων της κόλαση. Μόνο που όλα αυτά τα προβλήματα ξαφνικά θα της φανούν εντελώς ασήμαντα μπροστά στο ξέσπασμα ενός ιού που μετατρέπει τους πάντες ολόγυρά της σε σαρκοβόρα, πεινασμένα ζόμπι. 

To "High School Musical" συναντά το "The Walkind Dead" στο πιο αναπάντεχο πάντρεμα ειδών που έγινε πρόσφατα στο σινεμά. Νεανικοί έρωτες και ανησυχίες με φόντο τα Χριστούγεννα, τραγουδισμένοι σε μουσικοχορευτικά νούμερα συγκινητικά έως φαντασμαγορικά, σε πλαίσιο ταινίας τρόμου, αγωνίας και επιβίωσης. Αυτό που θαυμάζεις δε είναι ότι πέραν της πρωτοτυπίας του εγχειρήματος, το πείραμα δουλεύει μέχρι τέλους. Ο διάκοσμος δημιουργεί κλίμα για τα Χριστούγεννα, τα ζόμπι και οι επιθέσεις τους προκαλούν δέος και τρόμο ενώ τα μουσικοχορευτικά μέρη είναι προϊόν μεγάλου μιούζικαλ και μάλιστα με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, γραμμένα ειδικά για την ταινία. Ακόμα μεγαλύτερη αξία σε όλο αυτό το αμάλγαμα ειδών είναι το σοκ που προκαλεί κατά την παρακολούθηση, αφού την ίδια στιγμή που απολαμβάνεις ένα τραγούδι και έχεις μπει στο κλίμα της συγκινησιακής φόρτισης της ηρωίδας, να που σπάνε οι πόρτες και οι νεκροζώντανοι εφορμούν και κάπου μπλοκάρεις έως ότου το μυαλό δώσει σήμα για να τρομάξεις. Απολαυστικό και ταλαντούχο το καστ των νεαρών πρωταγωνιστών, έξυπνο το σενάριο και η σκηνοθεσία με γνώση των ειδών με τα οποία καταπιάνονται, μελωδικό χάρμα η μουσική και τα τραγούδια, σαρωτικά ειρωνικός ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος. Η "Άννα και η Αποκάλυψη" είναι η όχι και τόσο κλασσική ταινία για ένα γιορτινό βράδυ που όμως θα γίνει κλασική και cult. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες μουσικές ταινίες, κλικ εδώ. Θρίλερ και ταινίες τρόμου  εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)