A Christmas Movie Christmas (2019)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χέρζλινγκερ, με τους Λάνα ΜακΚίσακ, Κίμπερλυ Ντώχερτυ, Ράυαν Μέριμαν, Μπραντ Ντώχερτυ, Ράντυ Γουέην, Άντυ Στάφορντ, Μπρίτζιντ Ντάφυ.

Η Ηβ είναι μια ρομαντική κοπέλα που λατρεύει τα Χριστούγεννα μα πάνω από όλα τις χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες, κόντρα στην κυνική αδελφή της τη Λέησυ, που απεγνωσμένη από ένα σερί αποτυχημένων ραντεβού απεχθάνεται οτιδήποτε το ρομαντικό. Όταν κάποιο βράδυ, ένας πλανόδιος Άι Βασίλης που έστεκε στο πεζοδρόμιο τις καλεί να του ζητήσουν αυτό που ποθούν για τα Χριστούγεννα, τίποτα δεν θα μπορούσε να τις προετοιμάσει για αυτό που θα αντιμετώπιζαν το επόμενο πρωινό, όταν ξυπνούν σε μια ειδυλλιακή πόλη κάποιας γλυκανάλατης, αισθηματικής χριστουγεννιάτικης ταινίας με τους άντρες των ονείρων τους να τις διεκδικούν.

Αναπάντεχα διασκεδαστική και με μια έξυπνη ιδέα, τούτη εδώ η ταινία προσπαθεί να κάνει την ανατροπή, παίζοντας και διασκεδάζοντας με τα κλισέ του είδους. Τώρα, επειδή και η ίδια είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία, μην περιμένετε να δείτε σάτιρα που τις αποδομεί συθέμελα, οπότε αρκεστείτε σε επιτηδευμένα ξύλινες ερμηνείες που σπάνε πλάκα με τις μελιστάλακτες μεγαλοστομίες που οι συνήθεις ήρωες τέτοιων φιλμ ξεστομίζουν και κάποιες χαριτωμένες ατάκες. Μεγάλη πλάκα έχει η γιαγιά η οποία, όπως συνήθως συμβαίνει σε αντίστοιχες ταινίες, είναι αεικίνητη και δεν σταματά ούτε στιγμή να φτιάχνει γλυκά και να κάνει χειροτεχνίες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)