Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen (2019)


Ελληνικός τίτλος: Οι Σκανταλιάρηδες

Κινούμενα σχέδια της Akkord σε σκηνοθεσία Ούτε βον Μύνσοου-Πολ, με τις φωνές των Τζέλα Χάασε, Λούις Χόφμαν, Λέον Σάιντελ, Ντέτλεφ Μπίρστεντ, Ρολφ Μπεργκ.

Τα Ξωτικούλια της Κολωνίας, μαγικά και μικροσκοπικά πλάσματα γεμάτα καλοσύνη, βοηθούν κρυφά τους ανθρώπους εδώ και αιώνες, μέχρι που 200 χρόνια πριν, η γυναίκα ενός ράφτη τα πρόδωσε αποκαλύπτοντας την ύπαρξή τους. Έκτοτε, τα Ξωτικούλια ζουν μακριά από εμάς, ειρηνικά και ανέμελα. Έως ότου η Χέλφι και μαζί δυο φίλοι της αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην πόλη και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους. Ο δρόμος τούς φέρνει τυχαία στο ερημωμένο ζαχαροπλαστείο του Θήο, ο οποίος μετά από την πολύχρονη κόντρα με τον αδελφό του που έχει ανοίξει εργοστάσιο για τούρτες ακριβώς απέναντι, έχει απομονωθεί, αφήνοντας για πάντα πίσω του τις ένδοξες εποχές με τα λαχταριστά γλυκά που κοσμούσαν τα ράφια και τη βιτρίνα του.

Χαριτωμένα αφελές, αμιγώς παιδικού προσανατολισμού φιλμ κινουμένων σχεδίων από τη Γερμανία, με συμπαθές σκίτσο και animation, χωρίς βέβαια την τελειότητα των παραγωγών από μεγάλα στούντιο. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να σταθούμε στην απόπειρα και την αξιοπρεπή ολοκλήρωση του εγχειρήματος δια χειρός μάλιστα μίας σκηνοθέτιδος πολύ ενεργής στον τομέα των κινουμένων σχεδίων, σε μια χώρα που ας πούμε δεν είναι και η πιο αναγνωρίσιμη στο συγκεκριμένο είδος. Με συμπαθητικά αστεία, αξιολάτρευτες φατσούλες, λαχταριστά γλυκά και μια ιστορία που φυσικά βγάζει και τα ηθικά της διδάγματα, τα πιτσιρίκια σας θα περάσουν ωραιότατα. Προσωπικά, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτά τα πυργάκια από κρέμα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)