Wild Mountain Thyme (2020)


Αισθηματική κομεντί της HanWay σε σκηνοθεσία Τζων Πάτρικ Στάνλεϋ, με τους Έμιλυ Μπλαντ, Τζέημι Ντόρναν, Τζων Χαμ, Κρίστοφερ Γουώκεν.

Η Ρόζμαρι Μαλντούν, μια ξεροκέφαλη αγρότισσα στην Ιρλανδία, έχει βάλει σκοπό της ζωής της να αποκτήσει τον Άντονυ Ράιλυ, τον μεγάλο της έρωτα από τότε που ήταν μικρά παιδιά. Μολονότι κι εκείνος νιώθει πραγματάκια για τη Ρόζμαρι, περισσότερο δείχνει να τον απασχολεί η καθημερινότητά του στη φάρμα και ειδικότερα η απόφαση του πατέρα του να την πουλήσει στον αμερικανό εξάδελφό του. 

Χαριτωμένη αλλοκοτιά, πνιγμένη στα καταπράσινα ιρλανδέζικα χωράφια, το "Wild Mountain Thyme" σε κερδίζει χάρη στους υπέροχους ηθοποιούς του, αλλά την ίδια στιγμή σε μπερδεύει με την αμηχανία της ίδιας της ιστορίας. Θεατρικό ήταν διαβάζω, γραμμένο το 2014 με τίτλο "Outside Mullingar" από τον σκηνοθέτη της ταινίας, ο οποίος αναλαμβάνει και την κινηματογραφική διασκευή του. Ο σεναριογράφος μεταξύ άλλων των ταινιών "Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού" και "Αμφιβολία" (που επίσης βασιζόταν σε θεατρικό του) έχει αποδείξει τη συγγραφική του δεινότητα ως προς την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων που περιγράφει και τη διαχείριση της δυναμικής μεταξύ των χαρακτήρων, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση προσθέτει και κάποια στοιχεία αλαφροΐσκιωτου φολκλόρ που μολονότι χαριτωμένα δεν μπορώ να πω ότι βγάζουν και ιδιαίτερο νόημα. Οπότε, απλά αποδέχεσαι όσα χαριτωμένα συμβαίνουν επί της οθόνης, απολαμβάνεις τους ηθοποιούς, χαμογελάς με τις χαριτωμένες ακρότητες, δεν είσαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις τα πάντα, αλλά παρ' όλα αυτά παρασύρεσαι κάπου μεταξύ παραμυθιού και συγκίνησης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)