Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957) (Α/Μ)


Κωμωδία της ΧΡΗΣΜΑ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ιατρού, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Μάγια Μελάγια, Μπέττυ Μοσχονά, Τάκη Μηλιάδη, Νίκο Φέρμα, Στέλλα Στρατηγού, Νάντα Τζάκα. 

Ένας νεαρός κατεβαίνει από την Αλεξανδρούπολη για να σπουδάσει στην Αθήνα, το 1927. Μόνο που αντί να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του, παραδίδει μαθήματα έρωτος σε τρεις κοπέλες. Και με τις τρεις κάποια στιγμή να περιμένουν το παιδί του, εκείνος επιστρέφει στην πατρίδα του χωρίς να γνωρίζει τίποτα. 30 χρόνια αργότερα, οι τρεις γιοι του, οι οποίοι αγνοούν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, ζουν ο καθένας τη ζωή του: ο ένας στο χωριό, ο άλλος ηθοποιός και ο τρίτος απατεώνας. 

Τετραπλός ρόλος για τον Κώστα Χατζηχρήστο που υποδύεται τόσο τον πατέρα όσο και τους τρεις γιους, περιστοιχσμένος από όμορφες γυναίκες και με μια καλή ιδέα για κεντρική ιστορία. Βέβαια το σενάριο (που υπογράφει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής μαζί με τον Δημήτρη Αθανασιάδη) χάνει πολύ γρήγορα την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά, αφού ουσιαστικά στήνεται ολόκληρο γύρω από τον Χατζηχρήστο ώστε να του επιτραπεί να κάνει τα δικά του. Έχει τις χαριτωμένες του στιγμές, γίνεται όμως και εύκολη μπαλαφάρα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)