Bis (2015)


Ελληνικός τίτλος: Δεύτερη ευκαιρία

Κωμωδία της Europa, σε σκηνοθεσία Ντομινίκ Φαρουτζά, με τους Καντ Μεράντ, Φρανκ Ντυμπόσκ, Αλεξάντρα Λαμύ, Ζεράρ Νταρμόν, Ζυλιέν Μπουασελιέ, Αντονέν Σαλόν, Φαμπιάν Βολφρόμ. 

Δυο παιδικοί φίλοι που σήμερα -ως μεσήλικες- δεν νιώθουν καθόλου ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, μεταφέρονται κατά έναν μαγικό τρόπο στο παρελθόν, όταν ήταν έφηβοι, στη δεκαετία των '80s. Έχοντας στα χέρια τους μια δεύτερη ευκαιρία, αποφασίζουν να ζήσουν τη ζωή τους διαφορετικά και να πάρουν άλλες αποφάσεις από αυτές που τους οδήγησαν στο σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Λες και η "Επιστροφή στο μέλλον" συναντά τους "Επισκέπτες", χωρίς όμως την ίδια φλόγα και τρέλα. Στην προκειμένη περίπτωση, όλη η ταινία πέφτει στους ώμους των δύο πρωταγωνιστών της, οι οποίοι με το ξεχωριστό κωμικό τους τέμπο καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα διασκεδαστικό αλλά και αμήχανο αρκετές στιγμές σενάριο. Έχει σίγουρα πλάκα να βλέπεις τις αντιδράσεις δύο πενηντάρηδων καθώς μπαίνουν και πάλι στα εφηβικά τους σώματα, όπως είναι εξίσου αστείες οι συγκρίσεις του τότε με το σήμερα, ιδιαίτερα δε αν σκεφτεί κανείς πως τα χρόνια που έχουν κυλήσει δεν είναι και υπερβολικά πολλά. Χαριτωμένο, συγκινητικό ώρες-ώρες και με κάποιες έξυπνες στιγμές, κυλάει ευχάριστα, αλλά και αναμενόμενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)