Bon Voyage, Charlie Brown (and don't come back!) (1980)


Κινούμενα σχέδια της Paramount, σε σκηνοθεσία Μπιλ Μελέντεζ, με τις φωνές των Άρριν Σκέλλυ, Λώρα Πλάντινγκ, Ντάνιελ Άντερσον, Πατρίσια Πατς, Κέησυ Κάρλσον, Πασκάλ ντε Μπαρολέ, Μπιλ Μελέντεζ. 

Ο Τσάρλι Μπράουν, η Πέπερμιντ Πάτι, ο Λάινους και η Μάρσι ταξιδεύουν στην Ευρώπη στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Ο Σνούπυ και ο Γούντστοκ φυσικά ακολουθούν, με αποτέλεσμα το ταξίδι στη Γαλλία να αποκτήσει μια ιδιαζόντως αριστοκρατική γεύση, ενώ την ίδια στιγμή ο Τσάρλι μαθαίνει και κάποια άγνωστα πράγματα για την οικογένειά του. 

Ακόμα μια κινηματογραφική περιπέτεια των Peanuts, δια χειρός και πάλι του ίδιου του δημιουργού τους, του Τσαρλς Μ. Σουλτζ που υπογράφει το σενάριο. Απόλυτα στο ύφος των κόμικ, τόσο σε σκίτσο όσο και ατμόσφαιρα, η ταινία είναι ιδανική για παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους θεατές, αφού το χιούμορ και οι αντιδράσεις του ίδιου του Σνούπυ κλείνουν το μάτι περισσότερο σε αυτούς. Απορίας άξιον αποτελεί το ότι σχεδόν καμία από τις παλιότερες ταινίες των Peanuts δεν είχαν βρει τον δρόμο τους προς τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)