The Bye Bye Man (2017)


Ταινία τρόμου της STX, σε σκηνοθεσία Στέησυ Τάιτλ, με τους Ντάγκλας Σμιθ, Λούσιεν Λάβισκάουντ, Κρεσίντα Μπόνας, Μάικλ Τρούκο, Κάρρι-Ανν Μος, Φαίη Ντάναγουέη. 

Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα σπίτι κοντά στο πανεπιστήμιό τους, χωρίς να γνωρίζουν πως εκεί "κατοικεί" η παρουσία του Κακού, του οποίου το όνομα δεν πρέπει ούτε να πεις ούτε να σκεφτείς. Η άγνοια των φριχτών γεγονότων που είχαν συμβεί κάποια χρόνια πριν στην ίδια περιοχή οδηγεί αυτά τα νέα παιδιά στην παγίδα και σε έναν τρόμο από τον οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει επιστροφή.

Η ταινία ακολουθεί κατά γράμμα όλες τις επιταγές και τα κλισέ του είδους, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια υποβλητική και τρομακτική ατμόσφαιρα, ενώ γκαζώνει στους ρυθμούς, και ως εκ τούτου να μην κρεμάει. Όμως, είναι ακριβώς αυτά τα "γκάζια" που αποτελούν και το βασικό της μειονέκτημα, καθώς το σενάριο τρέχει χωρίς εξηγεί και πολλά-πολλά, την ίδια στιγμή που αφήνει αδικαιολόγητα τα μύρια όσα: από την εντελώς ανεξήγητη επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού (είναι τεράστιο για τρεις ανθρώπους) του οποίου όμως δεν βλέπουμε ποτέ περισσότερα από 3-4 δωμάτια, μέχρι τις ρίζες της απειλητικής οντότητας, για την οποία δεν μαθαίνουμε το παραμικρό, οπότε ούτε τη νιώθεις δεμένη με τον τόπο ή την ιστορία του για να ανησυχήσεις περισσότερο ούτε μπορείς να κατανοήσεις τη σχέση της με τα τραίνα που πηγαινοέρχοναι, ας πούμε. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα και χάνεις την ευκαιρία να ανησυχήσεις και να μπεις περισσότερο στον κόσμο του φιλμ. Βέβαια, σε επίπεδο ταινίας που στόχο έχει να τρομάξει το κοινό της, αναμφισβήτητα το καταφέρνει, οπότε ως τρόμου της σειράς (και δεν το λέω αρνητικά) είναι πολύ περισσότερο επιτυχημένη από κάτι άλλες μεγαλόσχημες παραγωγές που θέλουν δήθεν να εμβαθύνουν σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)