Σταχτοπούτα (1960) (Α/Μ)


Αισθηματική κομεντί της Δήλος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Αποστόλου, με τους Κάκια Αναλυτή, Ανδρέα Μπάρκουλη, Κώστα Κακκαβά, Νίκο Ξανθόπουλο, Βέτα Προέδρου. 

Όταν μαθαίνει πως ο αδελφός της που ζει στο εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα, η Μαίρη αποφασίζει να αναβάλει το ταξίδι της στην Κέρκυρα ώστε να τον περιμένει. Βλέποντας την απογοήτευση στα μάτια της υπηρέτριάς της, την οποία συμπαθεί πολύ, της προτείνει να πάει μόνη της στο νησί, εν είδει καλοκαιρινής αδείας, και να την περιμένει εκεί. Κατά την άφιξή της στο ξενοδοχείο της Κέρκυρας, μαζί με τα πράγματα της αφεντικίνας της, η Μαρία θεωρείται από όλους πως είναι η κοσμική Μαίρη Καδίμη, κάτι που η ίδια δεν μπαίνει στον κόπο να αρνηθεί, με αποτέλεσμα μια σειρά από χαριτωμένες παρεξηγήσεις. 

Χιλιοειπωμένη ιστορία μεν, στην περίπτωσή μας αξιοπρεπώς γυρισμένη δε και μάλιστα με βασικό της ατού τα πλούσια εξωτερικά της πλάνα στην Κέρκυρα. Χωρίς ανοησίες και εύκολες πλακίτσες, η ιστορία κυλάει ευχάριστα (και εν πολλοίς αναμενόμενη), μέχρι το αίσιο τέλος της. Τη βοηθά φυσικά και το μεγάλο επιτελείο των συμπαθέστατων ηθοποιών και πρωτίστως η χαριτωμενιά και το κέφι της Κάκιας Αναλυτή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)