High-Rise (2015)


Περιπέτεια φαντασίας των Hanway/Film4/BFI, σε σκηνοθεσία Μπεν Γουήτλυ, με τους Τομ Χίντελστον, Τζέρεμυ Άιρονς, Σιέννα Μίλλερ, Λουκ Έβανς, Ελίζαμπεθ Μος, Τζέημς Πιούρφόυ. 

Στα περίχωρα του Λονδίνου των 70s, ένα συγκρότημα κατοικιών 40 ορόφων φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Κυριολεκτικά και μεταφορικά σαν μια κάθετη κοινωνία, το κτίριο κατατάσσει τις κοινωνικές ομάδες ανά επίπεδα, με τους πιο φτωχούς στους κάτω ορόφους και τους διακεκριμένους στα πιο ψηλά πατώματα. Όταν ξεκινούν οι πρώτες διαφωνίες και οι πρώτες διαμάχες, κανείς δεν φαίνεται να υποψιάζεται πως αυτό θα επακολουθήσει θα είναι μια πραγματική επανάσταση.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζέι Τζι Μπάλλαρντ (βρετανός συγγραφέας στα έργα του οποίου συγκαταλέγονται "Η αυτοκρατορία του Ήλιου" που έκανε ταινία ο Στήβεν Σπήλμπεργκ το 1987 και το "Crash" γυρισμένο το 1996 από τον Ντέηβιντ Κρόνενμπεργκ), η ταινία αποτελεί υπόδειγμα του πώς παίρνεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία και πώς συγκεντρώνεις ένα εξαιρετικό καστ για να φτιάξεις έναν απαράμιλλο αχταρμά. Εντελώς χαμένη ευκαιρία στα πάντα της, η ταινία παραπαίει από το δυστοπικό δράμα στο πολιτικό σχόλιο για να γίνει τελικά φάρσα ολκής. Κρίμα εντελώς για τους υπέροχους ηθοποιούς και την απίστευτη, εξαιρετική σε κάθε λεπτομέρεια, παραγωγή, που χαραμίζονται σε ένα γαϊτανάκι παράνοιας που εν τέλει δεν βγάζει νόημα. Επί μέρους έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και πολύ δυναμικές σκηνές, όλο μαζί όμως είναι εκτός ελέγχου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)