Φουσκοθαλασσιές (1966) (Α/Μ)


Κωμική ηθογραφία της εταιρείας Αφοι Ρουσσόπουλοι, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με τους Μαίρη Αρώνη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Ανδρέα Ντούζο, Ρία Δελούτση, Ρίτα Άντλερ, Βάσω Βενιέρη, Μαίρη Χαλκιά. 

Ο καπετάν Νικόλας επιστρέφει στο νησί του μετά από ακόμα ένα μεγάλο ταξίδι για να συναντήσει άλλες φουρτούνες, αυτήν τη φορά στο σπιτικό του. Η μεγάλη του κόρη είναι έτοιμη να αρραβωνιαστεί έναν νέο καλής οικογενείας, κατ' απαίτησιν της μητέρας της που δεν θέλει επ' ουδενί η κόρη της να πάρει ναυτικό και να τραβήξει τα ίδια με εκείνη. Η κοπέλα, όμως, είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό ναυτικό, γεγονός που δεν τολμά να εκμυστηρευθεί στον αυστηρό πατέρα της. 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης διασκευάζει για το σινεμά το θεατρικό έργο του Δημήτρη Μπόγρη και ο Ορέστης Λάσκος γυρίζει ένα δροσερό φιλμ, καθ' ολοκληρίαν σχεδόν στο Μπατσί της Άνδρου. Πρώτη του χορού η Μαίρη Αρώνη με μια απόλυτα ισορροπημένη ερμηνεία, που χωρίς εκφραστικές υπερβολές κατορθώνει να βγάζει χαμόγελο μέσα από ειλικρινείς καταστάσεις. Πολύ τρυφερός και εξ ίσου ρεαλιστικός και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στον ρόλο του καπετάν Νικόλα, του σαστισμένου καραβοκύρη που τώρα πρέπει να βάλει σε τάξη όχι το πλήρωμα του πλοίου, αλλά την οικογένειά του. Χαριτωμένη, τρυφερή και ανθρώπινη ταινία που δεν δείχνει να γερνάει μέσα στα χρόνια. 

Για την ιστορία, το θεατρικό είχε ανέβει το 1954 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)