Καπετάν Φάντης Μπαστούνι (1968) (Α/Μ)




Κομεντί της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μάρω Κοντού, Λαυρέντη Διανέλλο, Δημήτρη Νικολαΐδη, Τασσώ Καββαδία. 

Ένας χήρος πλοίαρχος, ο καπεταν Ανδρέας, ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου του μια κοπέλα, η οποία προσπαθούσε να φύγει λαθραία από τη χώρα και να αναζητήσει την τύχη της αλλού. Καθώς τον συγκινεί η ιστορία της ταλαιπωρημένης Μαρίνας, ο καπετάν Αντρέας προσφέρεται να τη βοηθήσει, οπότε την παίρνει μαζί του στον Πόρο, όπου προτίθεται να τη φιλοξενήσει για όσο καιρό εκείνος θα λείπει σε ταξίδι. Μόνο που η αδελφή του με τα παιδιά της, που επίσης ζουν στο σπίτι του, δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την άφιξη της Μαρίνας, καθώς θεωρούν πως θα τον ξελογιάσει και θα χάσουν την περιουσία του.

Συμπαθέστατη παραγωγή της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, με το κλασσικό δίδυμο της εταιρείας, Κωνσταντάρα-Κοντού, που όμως ευτυχεί στα χέρια του Αλέκου Σακελλάριου, ο οποίος γράφει μια τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία, την οποία και σκηνοθετεί μεστά, χωρίς εύκολες πλακίτσες και υπερβολές -τουλάχιστον όχι πολλές. Είναι αστεία, είναι δροσερή και έχει μερικές σκηνές που είναι πραγματικά απολαυστικές, όπως αυτήν όπου ο Λάμπρος Κωνσταντάρας παρακολουθεί το μνημόσυνό του. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)