Bastille Day (2016)


Εναλλακτικός τίτλος: The take
Ελληνικός τίτλος: Η μέρα της Βαστίλης

Περιπέτεια του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Τζέημς Γουώτκινς, με τους Ίντρις Έλμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Σαρλότ Λε Μπον, Κέλλυ Ράιλυ, Χοζέ Γκαρσία, Τιερύ Γκοντάρ. 

Ένας αμερικανός ληστής που "εργάζεται" στο Παρίσι κλέβει την τσάντα μιας κοπέλας που έχει μέσα της μια βόμβα. Αφού σώζεται ως εκ θαύματος από την έκρηξη, πρέπει να ξεφύγει από τις διωκτικές αρχές και από έναν πράκτορα της CIA που τον θεωρούν τρομοκράτη.

Ευχάριστο φιλμ καταδίωξης, με κύριο ατού το ίδιο το Παρίσι όπου διαδραματίζεται και εν μέρει τους δύο λαμπερούς πρωταγωνιστές του, τον Έλμπα και τον Μάντεν. Τι κρίμα που το σενάριο προκύπτει ό,τι νά'ναι και η σκηνοθεσία είναι απλά διεκπεραιωτική, με αποτέλεσμα η ταινία να μην αποκτά ποτέ της ύφος και ταυτότητα. Μια ωραία ιδέα για έναν ληστή που αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν σκληροτράχηλο πράκτορα της CIA για να ανακαλύψουν αυτό που πιστεύουν πως είναι κύκλωμα τρομοκρατών, δεν γίνεται ποτέ μια δυναμική ταινία, καθώς ποτέ δεν αποφασίζει αν θέλει να γίνει buddy movie, σκοτεινή περιπέτεια αγωνίας ή action comedy. Με μια συνταγή λίγο απ' όλα, μένουν απλά οι δύο ηθοποιοί να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ποντάροντας περισσότερο στον εαυτό τους παρά στον χαρακτήρα που υποδύονται. Χαριτωμένη στο σύνολό της, η "Βαστίλη" χάνει το τραίνο μιας σύγχρονης καταιγιστικής περιπέτειας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)