Frères ennemis (2018)


Ελληνικός τίτλος: Αδελφικοί εχθροί

Αστυνομική ταινία της BAC, σε σκηνοθεσία Νταβίντ Έλχόφεν, με τους Ματίας Σαίνερτς, Ρεντά Κατέμπ, Αντέλ Μπενσερίφ, Σαμπρίνα Ουαζανί, Γκουέντολυν Γκουρβενέκ, Νικολά Ζιρώ. 

Ο Ντρις και ο Μανυέλ είναι παιδικοί φίλοι που μεγάλωσαν σαν αδέλφια στα εργατικά προάστια, έξω από το Παρίσι. Μέσα στα χρόνια απομακρύνθηκαν, με τον Ντρις να μπαίνει στην αστυνομία και τον Μανυέλ να ακολουθεί τον αναμενόμενο δρόμο του εγκλήματος. Όταν όμως η μεγάλη μπάζα του Μανυέλ και του κολλητού του, του Ιμράν, πηγαίνει κατά διαβόλου, οι δυο φίλοι αναγκάζονται να ξαναβρεθούν, αφού μόνο ο ένας μπορεί να βοηθήσει πλέον τον άλλον.

Γρήγορο, καθαρόαιμο αστυνομικό φιλμ, με δράση και καλές ερμηνείες από το δίδυμο Σαίνερτς-Κατέμπ που το ρουφάς από την πρώτη κιόλας σκηνή. Γυρισμένο με εξαιρετική αληθοφάνεια και ρεπορταζιακό ρεαλισμό, από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη του εξίσου ενδιαφέροντος "Μακριά από τους ανθρώπους", το φιλμ συνδυάζει ιδανικά την περιπέτεια με τις διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων του, χωρίς να φλυαρεί και χωρίς να γίνεται δήθεν ψυχόδραμα "ποιότητας". Ο Ρεντά Κατέμπ, μετά το "Τζάνγκο, ο βασιλιάς τού σουίνγκ" σκιαγραφεί ακόμη έναν δυναμικό χαρακτήρα, πάντοτε σε ήπιους τόνους και με μια ελεγχόμενη εσωτερικότητα. Απέναντί του, ο Ματίας Σαίνερτς κάνει την ταινία δική του, με την επιβλητική "αστεράτη" παρουσία του, την βαριά προφορά των προαστίων και όλη αυτή την ενέργεια που πηγάζει από κάθε ίνα του κορμιού του, βγάζοντας έναν Μανυέλ φοβισμένο, ενοχικό, τρυφερό και συνάμα επικίνδυνο. Το γαλλικό αστυνομικό σινεμά στα καλύτερά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)