1 chance sur 2 (1998)


Ελληνικός τίτλος: Ανάμεσα σε δυο μπαμπάδες

Κωμική περιπέτεια της Studiocanal/UGC, σε σκηνοθεσία Πατρίς Λεκόντ, με τους Αλαίν Ντελόν, Ζαν-Πωλ Μπελμοντό, Βανέσα Παραντί, Μισέλ Ωμόν. 

Όταν η Αλίς βγαίνει από τη φυλακή, βρίσκει ένα ηχογραφημένο μήνυμα που της είχε αφήσει η μητέρα της. Είκοσι χρόνια πριν, ήταν ερωτευμένη με δυο άντρες ταυτόχρονα και όταν έμεινε έγκυος δεν το είπε σε κανέναν από τους δυο. Τώρα, η Αλίς πρέπει να ψάξει να τους βρει και να τους ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα. Μόνο που οι δύο υποψήφιοι μπαμπάδες είναι και αυτοί καλά κουμάσια, οπότε η οικογενειακή συγκέντρωση θα μετατραπεί γρήγορα σε επικίνδυνη περιπέτεια. 

Το μεγάλο γεγονός της ταινίας ήταν η συνάντηση του Ντελόν με τον Μπελμποντό στην οθόνη, κάτι που είχαν χρόνια να κάνουν. Εκεί στηρίζεται η ταινία καθώς και στην αισθησιακή παρουσία της Βανέσα Παραντί, στις μεγάλες δόξες της τότε, οπότε το καστ ήταν ο μεγάλος κράχτης του φιλμ. Έλα, όμως, που δεν υπάρχει σενάριο να το κρατήσει στο ύψος των πρωταγωνιστών του. Έτσι, η ιστορία κυλάει αμήχανη μεταξύ αστυνομικής περιπέτειας και οικογενειακής κωμωδίας με τους ηθοποιούς να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σώσουν τα προσχήματα. Ουσιαστικά αυτούς παρακολουθείς, καθώς οι μεταξύ τους σκηνές είναι απολαυστικές, όμως όλο το υπόλοιπο είναι αδύναμο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.
Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, κλικ εδώ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)