Abattoir (2016)


Ελληνικός τίτλος: Σφαγείο

Ταινία τρόμου της Momentum, σε σκηνοθεσία Ντάρεν Λυν Μπούσμαν, με τους Τζέσικα Λάουντες, Τζο Άντερσον, Ντέυτον Κάλι, Λιν Σέυ. 

Η δημοσιογράφος Τζούλιαν Τάλμπεν ερευνά την περίεργη υπόθεση ενός μυστηριώδους άντρα που αγοράζει σπίτια στα οποία έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά. Όταν η οικογένειά της δολοφονείται άγρια, επιστρέφει στη σκηνή του εγκλήματος όπου ανακαλύπτει ότι το δωμάτιο που είχε γίνει το φονικό έχει αφαιρεθεί από το σπίτι της αδελφής της. Με τη βοήθεια του πρώην της, του υπαστυνόμου Ντέκλαν Γκρέηντυ, ταξιδεύουν μέχρι την πόλη του Νιου Ίνγκλις, για να ανακαλύψουν ένα φρικιαστικό μυστικό.

Πρωτότυπη η ιδέα, ανεφάρμοστη η εκτέλεση, σε μια ταινία που δεν ξέρει ακριβώς πού θέλει να πάει ούτε τι ακριβώς θέλει να πει. Στο πρώτο μισό, όταν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, η ιστορία δείχνει να δουλεύει και να κεντρίζει όταν το ενδιαφέρον. Από εκεί και μετά, όμως, αρχίζουν τα ακαταλαβίστικα, η αποκάλυψη έρχεται σχετικά νωρίς και η ταινία χάνει το ενδιαφέρον της, αφού ούτε gore γίνεται -παρά τον τίτλο της- ούτε ιδιαίτερα ατμοσφαιρική. Χαμένη ευκαιρία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)