Τα τρία παιδιά βολιώτικα (1957) (Α/Μ)


Κωμωδία της Ολύμπια Φιλμ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αθανασιάδη, με τους Ανδρέα Μπάρκουλη, Νίκο Σταυρίδη, Κώστα Χατζηχρήστο, Τίνα Γαϊτάνου, Γιάννη Δαλιανίδη, Λαυρέντη Διανέλλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Όταν ένας νέος γνωρίζεται με μια όμορφη κοπέλα, αποφασίζει να την κάνει δική του. Έτσι, μαζί με άλλους δύο βολιώτες φίλους του οργανώνουν ένα σχέδιο απαγωγής, το οποίο και επιτυγχάνει. Μετά το περιστατικό, αναστάτωση επικρατεί στη μικρή επαρχιακή πόλη, με την Αστυνομία να ξεκινά εντατικές έρευνες, αφού δεν γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απαγωγή. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν το Αστυνομικό Τμήμα λαμβάνει σήμα από την Αθήνα πως ένας διαβόητος και επικίνδυνος εγκληματίας, μαζί με τη συμμορία του, βρίσκεται κοντά στην πόλη τους. 

Κωμωδία με ολίγη από καταδιωκτική περιπέτεια, γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε φυσικούς χώρους και μάλιστα με κάποιες σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Πέραν, όμως, αυτού και της εμφάνισης ενός νεαρότατου Γιάννη Δαλιανίδη σε ρόλο ηθοποιού, τίποτα άλλο δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς σε αυτήν την αδικαιολόγητη ιστορία που πάει να γίνει κωμωδία, πάει να γίνει περιπέτεια, πάει να γίνει αισθηματικό και τελικά δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ούτε στα χρόνια του κατόρθωσε να εντυπωσιάσει το κοινό και να κόψει εισιτήρια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)